Folosește două ingrediente simple: pernele și pilotele vor fi perfect curate și parfumate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Folosește două ingrediente simple, pernele și pilotele vor fi perfect curate și parfumate. Sursa - pixabay.com
Folosește două ingrediente simple, pernele și pilotele vor fi perfect curate și parfumate. Sursa - pixabay.com
Cum se spală pilotele și pernele? Mai devreme sau mai târziu, această întrebare și-o pun toate gospodinele.  

Știi că poți obține rezultate excelente cu timp și efort minim? Cu câteva ingrediente ieftine și o mașină de spălat, pilotele și pernele tale vor fi ca noi.

Remediile magice sunt doar amoniacul și săpunul lichid de rufe. Ambele produse sunt ușor de găsit în magazine.

În ceea ce privește cantitatea celor două produse, mult depinde de duritatea apei. De obicei este suficient să folosești câte 100 ml din fiecare ingredient. Dacă apa este foarte moale, atunci pentru 100 ml de amoniac, poți lua 50 ml de săpun și invers:  vei avea nevoie de mai mult săpun dacă apa este dură.

Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf

Pune pilota sau perna în cuva mașinii de spălat și toarnă amestecul rezultat direct pe țesătură. În mod ideal, pilotele și pernele spălate trebuie să fie uscate afară. Atunci rezultatul este pur și simplu fantastic.

 

BONUS. Salteaua patului miroase urât? O poți împrospăta în câteva minute cu această metodă uimitoare

 

În nopțile caniculare toată lumea transpiră. Din păcate, și patul va rămâne murdar și urât mirositor. Tocmai din acest motiv, este necesar să reîmprospătați salteaua. 

Reîmprospătați salteaua cu produse pe care le ai în cămară.  Vă vom explica cum să faceți o soluție excepțională pentru a reîmprospăta salteaua. 

Mai întâi, puneți două linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă (aproximativ 500 ml). Adăugați apoi 25 de picături de ulei esențial de lavandă sau  ulei de arbore de ceai. 

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru dezinfectarea și combaterea mucegaiului și a ciupercilor. Uleiul esențial de lavandă, pe de altă parte, dă un miros unic și vă  ajută, de asemenea, să adormiți.

Pune cărbune activ în frigider: vei uita de o problemă, cu care se confruntă majoritatea gospodinelor

Cu o cârpă, înmuiată în soluția preparată, treceți peste saltea, apoi lăsați-o să se usuce. Vă poate ajuta și o sticlă cu pulverizator.

Saltelele sunt, de asemenea, un loc preferat pentru acarieni. Din acest motiv, folosirea unor trucuri pentru a-i elimina poate fi cu adevărat esențială. Mai întâi, ar trebui să folosiți un aspirator cu care veți aspira insectele și  ouăle acestora.

Ulterior, presărați salteaua cu bicarbonat de sodiu și cu o perie distribuiți-i pe toată salteaua. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi aspirați salteaua.   

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

O altă modalitate de a face salteaua mai răcoroasă și și mai plăcută din punct de vedere estetic este să eliminați petele galbene de transpirație. Puteți folosi oțet: stropiți pata și lăsați oțetul să acționeze cel puțin zece minute. Apoi, presărați puțin bicarbonat de sodiu. Pata va fi îndepărtată!

Pe saltea pot apărea și altfel de pete. În acest caz, ar trebui să folosiți un alt truc: amestecați un pahar de apă oxigenată cu puțina sare și săpun de Marsilia. Aplicați pasta obținută pe pata de pe saltea. Lăsați să acționeze până când pasta se usucă, apoi eliminați reziduurile. Tamponați cu grijă cu o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen și după un timp veți observa rezultatul uimitor!

 

BONUS. Spălați lucrurile albe fără înălbitor: doar gospodinele pricepute cunosc acest remediu ieftin  

 

Uneori, te afli într-o situație dificilă: ai nevoie urgent să înălbești lucrurile albe, dar nu ai niciun remediu la îndemână. 

În acest caz, gospodinele pricepute folosesc o compoziție simplă, care poate fi preparată acasă, cu ingredientele din cămară.

Pentru a înălbi rapid și eficient lucrurile albe, nu aveți nevoie de înălbitori speciali sau substanțe chimice complexe. 

Pentru a pregăti compoziția activă, aveți nevoie doar de bicarbonat și sare. În doi litri de apă caldă, dizolvați câte 2 linguri de sare și bicarbonat de sodiu. 

Înmuiați hainele în soluția obținută circa trei ore. Apoi scoateți hainele și puneți-le în mașina de spălat.  Veți vedea că hainele vor fi albe și fără pete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel