Focar COVID-19 la Penitenciarul Bistrița. 63 de deţinuţi, confirmaţi pozitiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Nu mai puțin de 63 de deținuți sunt confirmați pozitiv la coronavirus, în Penitenciarul Bistrița. 

Peste 60 de deținuți de la Penitenciarul Bistrița au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele zile. Reprezentanții instituției au anunțat că toți deținuții și angajații au fost testați în masă asta după ce, săptămâna trecută, doi deținuți au prezentat simptome COVID-19 și chiar au fost confirmați cu boala. 

”Doi deţinuţi custodiaţi de către Penitenciarul Bistriţa care aveau simptomatologie specifică, au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Având în vedere situaţia epidemiologică existentă, s-a procedat la testarea în masă a deţinuţilor în zilele de 14 şi 15.10.2021, rezultatul final fiind de 63 de deţinuţi confirmaţi pozitiv. De asemenea, în urma testărilor efectuate la nivelul unităţii, au fost depistaţi pozitiv şi doi poliţişti de penitenciare.

Peste 80% din deținuți sunt vaccinați 



Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind supravegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimptomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%.

Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa, precum şi demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spaţiilor.

Nu se cunoaște sursa infectărilor

S-au făcut demersuri pentru transferarea tuturor deţinuţilor confirmaţi pozitiv, această activitate fiind în desfăşurare. Activitatea unităţii se desfăşoară în condiţii optime, nefiind înregistrate disfuncţionalităţi. Starea de spirit a deţinuţilor este corespunzătoare”, a anunțat Penitenciarul Bistrița. 

Sursa de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este necunoscută și va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare, a mai confirmat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel