Data publicării:

Foc deschis la metroul din New York. Un om și-a pierdut viața și alți cinci au fost răniți

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto:Agerpres via Reuters
foto:Agerpres via Reuters
Atentat în New York!

Un tragic incident a avut loc luni pe o platformă de metrou din New York, unde o persoană a fost ucisă iar alte cinci au fost rănite în urma unui incident armat, conform anunțului făcut de Poliția Metropolitană din New York (NYPD), informează Agerpres.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a murit, în timp ce două femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 14 și 71 de ani, au suferit răni grave potrivit declarațiilor ofițerilor de poliție în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în apropierea stației de metrou aerian din cartierul Bronx din New York, unul dintre cele mai răufamate din oraș.

Comisarul Michael Kemper a subliniat că incidentul nu a fost rezultatul acțiunilor unui trăgător profesionist care a deschis focul "aleatoriu" asupra pasagerilor, așa cum s-a întâmplat într-un incident din 2022 în oraș, când un bărbat în vârstă de peste șaizeci de ani a deschis focul într-un tren aglomerat al metroului, rănind surprinzător doar aproximativ treizeci de persoane.

Schimb de focuri

Potrivit relatărilor, luni, la sfârșitul după-amiezii, două grupuri de tineri se aflau într-un conflict verbal în timp ce se aflau într-un tren care intra în gară. În acel moment, un membru al unuia dintre grupuri a scos o armă și a început să tragă pe platformă, exact când ușile vagonului se deschideau, iar pasagerii intrau și ieșeau, a explicat Kemper.

Potrivit informațiilor transmise prin intermediul unui e-mail către AFP, pompierii din New York (FDNY) au indicat că patru dintre cele cinci persoane sunt "grav rănite".

Agresorul a fugit de la locul faptei, iar poliția a apelat la martori pentru a oferi informații relevante.

La stația Mount Eden Avenue din Bronx, o zonă izolată, metroul este situat la suprafață, iar un fotoreporter al AFP a observat o prezență considerabilă a vehiculelor de poliție și de salvare. Imaginile transmise la televizor de pe o dronă au arătat trenul oprit în stație, iar polițiști și anchetatori în civil au fost văzuți pe peron.

"Nu este normal. Astfel de incidente armate în rețeaua de metrou sunt extrem de rare și inacceptabile", a subliniat comisarul Kemper.

În perioada 2022-2023, criminalitatea, în special omorurile cu arme de foc, au cunoscut o scădere în New York după pandemia de COVID-19, iar portul de arme în public este strict reglementat, în comparație cu alte orașe și state din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel