Florin Cîţu, vizită de lucru în SUA: Este important să dezvoltăm o relație puternică cu DIASPORA pentru transferul de know-how
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Florin Cîţu, vizită de lucru în SUA / Foto: Facebook, Florin Cîţu
Florin Cîţu, vizită de lucru în SUA / Foto: Facebook, Florin Cîţu
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, este într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington DC, în perioada 24 – 30 martie. Duminică s-a întâlnit cu comunitatea românească din zonă.

La 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA, delegația Senatului, condusă de Florin Cîţu, a discutat cu oficiali ai Departamentului de Stat şi s-a întâlnit şi cu membrii comunității românești din DC, Maryland și Virginia. "În fiecare țară în care am locuit: SUA, Noua Zeelandă, Luxemburg, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut comunitatea de români. M-am bucurat să mă întâlnesc ieri cu membrii comunității românești din DC, Maryland și Virginia. Sunt oameni care, deși sunt la distanță de câteva mii de km de țară, au rămas conectați și contribuie la dezvoltarea și modernizarea României. Este important să dezvoltăm o relație puternică cu diaspora pentru transferul de know-how, prin experiența și prin bunele practici dobândite în afară. Le-am transmis că sunt foarte importanți în cadrul Parteneriatului Strategic și că toți românii din SUA pot contribui la consolidarea și promovarea acestuia" a spus Florin Cîţu pe contul său de Facebook. Președintele PNL nu este singur însă în SUA, ci alături de alți politicieni români, precum liberala Alina Gorghiu și social-democratul Robert Cazanciuc.

Citeşte şi: 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA. Cîţu: Este nevoie să consolidăm Flancul Estic al NATO

Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui S.U.A., Bill Clinton. Vizita preşedintelui Clinton a fost urmată de un schimb de scrisori între miniștrii de externe ai celor două state. Ulterior schimbului de scrisori, asistentul pentru afaceri europene şi canadiene al secretarului de stat al SUA a efectuat o vizită la Bucureşti, în octombrie 1997, ocazie cu care au fost stabilite domeniile de interes ale parteneriatului. De la lansarea sa, parteneriatul strategic a reprezentat un reper esenţial al politicii externe a României, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare şi administrative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel