Florin Cîțu, propunerea de premier? Klaus Iohannis, scenariu posibil pentru anticipate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Propunere bombă de premier. Florin Cîțu ar urma să fie propus premierul României. 

Această variantă-surpriză vine în timp ce de la nivelul Comisiei Europene se anunță recomandarea lansării procedurii pentru deficit excesiv împotriva României. 

Desemnarea lui Florin Cîțu, în contextul în care pe masa președintelui nu se pune niciun alt nume de premier, ar fi un scenariu de natură să prelungească situația politică actuală, cu scopul anticipatelor.

La ieșirea de la consultări, liderul PSD spunea că a luat act de dorința președintelui și PNL de a prelungi criza. Marcel Ciolacu a subliniat că nici în cele mai rele vise nu l-ar vota la Florin Cîțu. 

În același timp, Ludovic Orban a afirmat că între PNL și președintele Klaus Iohannis există un ”parteneriat”, precum și că vor susține orice decizie a președintelui, fără a preciza dacă vor miza pe cartea anticipatelor sau pe cea a învestirii guvernului. 

La aceste aspecte, mai adăugăm și afirmația lui Rareș Bogdan, prim-vicele PNL, de marți seară, care spunea că președintele are strategia făcută pas cu pas, că nu s-au îndepărtat de ideea anticipatelor, dar și că au luat în calcul inclusiv decizia CCR în elaborarea strategiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel