Data publicării:
Florin Cîțu: PRELUNGIM starea de alertă, dar unele măsuri nu-și mai au sensul
Premierul Florin Cîțu a vorbit despre prelungirea stării de alertă.
Întrebat dacă are în calcul să prelungească starea de alertă și dacă există diferențe de măsuri de relaxare și restricții în viitoarele săptămâni, premierul Florin Cîțu a răspuns afirmativ.
"Da, o să prelungim starea e alertă!", a declarat Florin Cîțu.
"Sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. Veți vedea! Sunt câteva, spre exemplu în ceea ce privește stațiunile montane cu schiul. Nu mai au rost să fie în OUG și atunci vom scoate acele restricții pe care le-am introdus", a completat el.
Vezi și: Florin Cîțu: Persoanele care s-au vaccinat ar trebui să beneficieze de o viață normală
Documentul care prevede mai multe măsuri ce ar putea fi luate de autorități de la 1 iunie 2021 a fost făcut public
O serie de măsuri propuse de Ministerul Economiei, diferite față de cele făcute de Comitetul Interministerial, ar putea fi puse în aplicare de la 1 iunie, conform unui document obținut de Antena 3.
Masca de protecție nu ar mai fi obligatorie dacă se va ajunge la un grad de vaccinare de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%.
Ce se va întâmpla cu HORECA, nunțile, botezurile, citește mai departe AICI: Revenirea la normalitate. Relaxările de la 1 iunie, lista completă. Document- surse Antena 3
Starea de alertă și măsuri de relaxare în lume
Întreaga Spanie a ieşit duminică, oficial, din starea de alertă, o măsură care pune punct unor restricţii impuse în vederea încetinirii evoluţiei pandemiei de Covid-19.
Guvernul consideră că regiunile autonome au luat deciziile potrivite pentru a renunţa la restricţiile de mobilitate şi că este timpul de a privi spre viitor.
„Trebuie să fim prudenţi, dar trebuie să începem să ne gândim la firme, la locurile de muncă. Trebuie să începem şi facem asta prin ieşirea dintr-o lungă stare de alertă generalizată”, a declarat viceprim-ministrul Carmen Calvo.
Și în Belgia a fost un weekend pe care mulți l-au așteptat. Au fost redeschise terasele, după o pauză de 6 luni. În Bruxelles, tinerii au savurat la maximum “noua libertate” chiar dacă localurile pot funcționa doar la exterior și au program până la ora 22.00, iar pe timpul nopții sunt restricții de circulație și nu sunt permise grupurile mai mari de 3 persoane.
În Germania, cetățenii vaccinați sau vindecați după COVID-19 nu mai trebuie să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii. Și se pot întâlni în privat, fără restricţîi, cu alte persoane aflate în aceeași situație. În plus, sunt scutiți de la carantină după revenirea din străînătate, cu o excepție: dacă au fost în așa-numitele “zone roșii”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News