Urmărește emisiunea live
Florin Cîţu pleacă singur la Kiev. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au fost marţi în capitala Ucrainei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Florin Citu
Facebook Florin Citu
Florin Cîţu, preşedintele Senatului, va face şi el o vizită la Kiev, după ce miercuri Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Bogdan Aurescu au avut întâlniri cu preşedintele Volodimir Zelenski şi alţi oficiali ucraineni. 

Conform RealitateaPlus, Florin Cîţu va merge la Kiev pentru discuţii cu oficialii ucraineni şi va vizita zonele afectate de bombardamentele ruseşti. Marţi, Florin Cîţu nu dorea să spună data la care el şi Marcel Ciolacu vor merge la Kiev. 

”Este în lucru o vizită pentru Kiev. Așa cum am spus și acum o săptămână, vă spun și acum - vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi la un moment dat”, declara Florin Cîțu, conform Mediafax. 

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au mers marţi la Kiev 

"Premierul României a fost primit de președintele Volodimir Zelenski și a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk.

Programul vizitei a inclus vizitarea localităților Borodianka și Irpin, din proximitatea capitalei Kiev, puternic afectate de agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei. Prim-ministrul Ciucă a transmis un mesaj de condamnare în termenii cei mai fermi a invaziei ruse, a atrocităților umane și distrugerilor materiale, exprimând sprijinul României pentru derularea unei investigații internaționale pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale", transmite Biroul de Presă al Guvernului.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Marcel Ciolacu, declarații

În cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni, președintele Marcel Ciolacu a subliniat rolul regional pe care România este pregătită să și-l asume în procesul de reconstrucție a Ucrainei după război și a pledat pentru drepturile românilor din Ucraina.

Astfel, Ciolacu a susținut că România își dorește să fie principalul hub de stabilitate și securitate în regiune și, astfel, țară noastră să fie implicată activ în procesul de reconstrucție a Ucrainei, după război, atât la nivel guvernamental, cât și cu firme românești. Mai mult, Porturile Constanța și Galați trebuie să fie principalele puncte strategice de legătură între cele două țări, între Ucraina și Europa, dar și cu restul lumii.

Totodată, Ciolacu a susținut că, în procesul de aderare a Ucrainei la UE, comunitatea de români din această țară trebuie să ajungă să beneficieze de toate drepturile de care se bucură minoritățile din statele membre ale Uniunii și din România. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel