Florin Cîțu, întrebări cheie: Ar trebui ca statul să compenseze facturile cetățenilor pentru toate produsele?
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 24 ian, 13:15
WhatsApp
Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, a lansat o serie de întrebări cu privire la împrumuturi și compensații din partea statului pentru cetățeni.

Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, a transmis niște mesaje în care se întreabă dacă majorarea dobânzilor la care se împrumută statul înseamnă pierderea încrederii în stat sau o înțelegere între stat și bănci.

Liderul PNL a lansat o serie de întrebări referitoare la creșterile de prețuri, măsurile de sprijin pentru facturile populației și dobânzile la care se împrumută statul.

„Creșterea dobânzilor la care se împrumută statul înseamnă pierderea încrederii în stat că își va putea plăti datoriile pe viitor sau este o înțelegere între reprezentanți ai statului și bănci?”, se arată într-una dintre întrebări.

G Ad:

„Creșterea prețurilor este tranzitorie sau de durată mai lungă?“, mai întreabă Florin Cîțu.

„Ar trebui ca statul să compenseze facturile cetățenilor pentru toate produsele sau ar trebui ca statul să ia măsuri pentru reducerea inflației?“, este cea de-a treia întrebare lansată de Cîțu.

CITEȘTE ȘI   -  Cîțu, mesaj de 24 ianuarie: Liberalismul, singura soluție de a dezvolta România

Cîțu, avertisment privind o criză de proporții. Liderul PNL, îngrijorat de evoluția inflației și a dobânzilor

Președintele PNL Florin Cîțu a atras atenția, în cadrul conferinței de presă de la Alba, asupra faptului că îl îngrijorează "evoluția unor indicatori economici: inflație, dobânzi." "Dacă vrem să evităm o criză de proporții, trebuie să fim mai ambițioși în ceea ce privește deficitul.", a subliniat el. 

În cadrul conferinței de presă susținută la sediul PNL Alba, liderul liberalilor, Florin Cîțu, a declarat că "mă îngrijorează evoluția unor indicatori economici: inflație, dobânzi."

"De obicei, vedem o creștere a inflației și a dobânzilor înaintea unui crize economice și depinde doar de măsurile pe care le vom lua, ca să nu avem o criză economică. Soluții o să găsim și avem, trebuie să ne punem la masă și să le căutăm, dacă noi am reușit să găsim soluții atunci când economia a fost închisă două luni de zile, nu există o altă provocare mai mare. Să poți să scoți economia dintr-o astfel de criză cu măsuri, o să le găsim și acum. Doar trebuie să accepți că există o problemă și apoi să venim cu soluția.", a explicat Florin Cîțu. 

Președintele PNL a precizat că "România a avut anul trecut, în 2021, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană și a redus deficitul bugetar de la 10% în 2020, spre 7%." "Acum, eu vă spun, când am plecat de la guvernare, deficitul bugetar era de 4%, după 11 luni am avut deficit bugetar de 4%. Dacă rămânem la guvernare, în ultima lună, nu cred că deficitul era mai mare de 5%, sper că nu s-a dus spre 7%, asta însemna că în ultima lună să avem un deficit de 3 procente, să crească într-o singură lună.", a adăugat Cîțu (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro