Florin Cîţu, discuţie în SUA despre creşterea bugetului României pentru apărare
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 29 Martie 2022, 11:42
WhatsApp
Florin Cîţu, preşedintele Senatului, îşi continuă vizita diplomatică în SUA. Acesta a discutat cu liderul republicanilor despre creşterea bugetului pentru apărare al României. 

"Am avut o discuție bună cu Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, despre creșterea bugetului României, pentru apărare, la 2,5% din PIB, despre nevoia imediată de sancțiuni mult mai dure împotriva Rusiei și despre stadiul proiectelor care, în parteneriat cu SUA, vor asigura securitatea energetică a României", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

România - SUA. Florin Cîțu (PNL): Urmează o perioadă bună pentru toți românii, prin investițiile care vor veni

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a discutat, luni, cu Marisa Lago, înalt oficial din cadrul Departamentului pentru comerțul internațional.

„Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerț pentru comerțul internațional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancțiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanțarea Rusiei în toate domeniile. Am transmis angajamentul României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române”, a transmis pe Facebook Florin Cîțu.

De asemenea, a precizat că „SUA susțin aderarea României la OECD, în clubul națiunilor dezvoltate”.

„Oficialul american ne-a reiterat susținerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) și pentru inițiativa celor 3 mări. Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toți românii, prin investițiile care vor veni în România. Am discutat despre extinderea schimburilor comerciale între România și SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerț pentru antreprenorii și companiile românești, într-un mediu corect și predictibil”, a mai transmis Florin Cîțu, care se află în Statele Unite ale Americii.

Amintim că preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmase că vizita de lucru pe care o va efectua la Washington, în perioada 24 - 30 martie, va include trei obiective majore - programul Visa Waiver, energia nucleară şi apărarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?