Premierul Cîțu, gata de deszăpezire: Nu o să fim luați pe nepregătite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile în această iarnă / Foto: Pixabay
Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că nu va deszăpezi străzile în această iarnă / Foto: Pixabay
Florin Cîțu susține că în acestă iarnă nu vor fi probleme cu deszăpezirea drumurilor.

Premierul Florin Cîțu le promite românilor că în următoarea iarnă nu vor fi probleme cu deszăpezirea. Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite, a spus șeful Guvernului la finalul unei ședințe cu prefecții, potrivit Mediafax.

Ședința convocată de premierul Florin Cîțu s-a desfășurat sub forma unei video-conferințe la care au participat toți prefecții, dar și reprezentanți ai Guvernului. Prim-ministrul a spus că la iarnă autoritățile locale vor fi pregătite pentru deszăpezire și pentru a încălzi clădirile pe care le dețin.

„În ceea ce privește pregătirea pentru sezonul rece, le-am transmis prefecților să se asigure că au stocurile necesare pentru deszăpezire, curățarea drumurilor și tot ce ține de încălzirea clădirilor administrate de prefecturi sau restul autorităților locale. Nu accept nicio scuză! Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite.”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

În cadrul ședinței de marți, premierul a mai vorbit cu prefecții despre pregătirile privind noul an școlar.

Brașovul, îngropat în zăpadă. Firma de deszăpezire, sancționată de primărie și primăria amendată de poliție

Nu de puține ori s-a întâmplat în anii trecuți ca străzile să fie îngropate de zăpadă, iar șoferii să circule cu dificultate. Mai întotdeauna se intervenea greu și defectuos, iar asta nu se întâmplă doar iarna, ci și primăvara. În luna aprilie a acestui an, spre exemplu, polițiștii au amendat cu 14.500 de lei Primăria Brașov, pentru că nu s-au deszăpezit străzile din oraș la timp, iar Primăria a amendat firma de deszăpezire.

Orașul fusese acoperit atunci de un strat gros de zăpadă în doar câteva ore. Deși Primăria Brașov a notificat cu o zi înainte operatorul serviciului de deszăpezire cu privire la faptul vor fi căderi de zăpadă și trebuie să fie pregătit de intervenție, acesta a început deszăpezirea cu întârziere și cu un număr mic de mașini, față de numărul stabilit prin contract. Astfel, în dimineața în care a nins abundent operatorul serviciului de deszăpezire avea 20 de utilaje de deszăpezire, deși conform contractului, până la data de 30 aprilie, la solicitarea primăriei, trebuia să pregătească 78 de utilaje.  vezi foto AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel