Florin Cîțu, desemnat premier. Dan Barna: USR vrea să facă parte din acest guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna, liderul USR, a vorbit despre desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, exprimându-și dorința să facă parte din viitorul Executiv. 

Este o nominalizare previzibilă din scenariul pe care președintele Iohannis l-a susținut în ultima perioadă. Vom vedea poziția premierului desemnat și ne așteptăm ca, în zilele următoare, să fim nominalizați la consultări și la discuții despre constituirea majorității necesare.” a spus Dan Barna, la Digi24. Despre ce va face USR la votul de învestitură, Dan Barna a spus că ”evident, depinde foarte mult de discuțiile pe care le vom avea cu premierul desemnat”.

OUG pentru alegeri locale în două tururi este prima condiție a USR pentru a susține Guvernul Cîțu. ”La momentul discuției cu Klaus Iohannis, deși am întrebat scenariul pe care-l preferă, nu ne-a dat niciun fel de detaliu, discuția n-a fost edificatoare” s-a plâns Barna. 

Cât despre planul USR, Dan Barna a subliniat că nu oferă un cec în alb pentru PNL sau premierului desemnat, ci se așează la masa dialogului, ”vedem propunerile și disponibilitatea de colaborare reală și onestă”. 

Dan Barna a subliniat că sunt foarte serioși cu privire la intrarea la guvernare.

”Este și o nuanță, nominalizarea aceasta lasă deschisă și perspectiva anticipatelor” a afirmat Dan Barna. În funcție de poziția premierului, se va lua decizia dacă USR va vota sau nu Guvernul Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel