Florin Cîţu avertizează: Cea mai mare rată a inflaţiei din 2004 până în prezent
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
 Președintele PNL, Florin Cîțu, anunță că în aprilie BNR estimează o rată a inflației de 11.2%, cea mai mare din 2004 până în prezent.

"Până în septembrie 2017 dobânda de politică monetară a fost real pozitivă (mai mare decât rata inflației). Inflația a scăzut în fiecare an în această perioadă. După septembrie 2017 dobânda de politică monetară a devenit real negativă. În aprilie BNR estimează o rată inflației de 11.2% cu o dobânda de politică monetară de doar 2.5%”, scrie în mesajul publicat de Florin Cîțu pe Facebook.

Președintele PNL mai arată că autoritățile trebuie să ia măsuri economice pentru a opri inflația.

„Cât trebuie să crească dobânda de politică monetară (presupunem că deficitul bugetar rămâne constant sau scade) pentru ca rata inflației să scadă până la de 2.5% cât este normal pentru o economie sănătoasă?”, se întreabă Florin Cîțu pe rețeaua de socializare.

Potrivit fostului premier, 11.2% este cea mai mare rată a inflației din august 2004 și până astăzi, scrie Mediafax.

Cîțu, despre reducerea CAS și TVA. ”Bani în buzunarele românilor ACUM”

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat pe social media că liderii Coaliției sunt foarte aproape de luarea unei decizii importante, care ar aduce mai mulți bani în portofelele românilor. Este vorba despre reducerea contribuţiei angajaţilor la asigurările sociale, de la 25% la 20%,  dar și a TVA-ului general, nu doar cel din facturile la energie.

”Suntem foarte aproape! Reducerea CAS cu 5% și TVA general cu 2%! Bani în buzunarele românilor ACUM. Prețuri mai mici ACUM”, a postat Cîțu, pe Instagram.

Coaliția discută în aceste zile modalități de combatere a inflației și a prețurilor mari la energie și o soluție ar trebui să fie anunțată oficial în curând.

Cîțu s-a arătat optimist în privința propunerilor sale, precizând că social democrații nu ar avea niciun motiv să nu le accepte. ”Pe mine mă interesează o măsură care să meargă pentru toți românii, nu doar pentru cei din sistemul bugetar”, a declarat Florin Cîțu, care a adăugat că nu vede de ce PSD nu ar accepta propunerile sale, propuneri făcute din calitatea sa de economist. ”Sunt discuții dar nu văd de ce nu”, a subliniat liderul liberal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel