Florin Cîțu anunță o relaxare a restricțiilor din iunie. Alexandru Rafila: Am rezerve față de data respectivă. Nu cred
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, medicul Alexandru Rafila, nu crede în varianta imunizării a 10 milioane de români până la 1 august.

„Ar trebui să ajungem la o administrare de 150.000-200.000 de doze, pentru ca domnul prim-ministru să aibă dreptate. Este vorba de aderența populației la vaccinare. Cu trecerea timpului, entuziasmul va scădea. Avem nevoie de campanii de comunicare țintite pe tipuri de populații, ținând cont și de gradul de educare. Am rezerve față de data respectivă, că vom reuși să atingem ținta propusă. Mi-aș dori ca prim-ministrul să aibă dreptate. Nu cred nici că până la 31 iulie vom renunța la mască.”, a declarat Alexandru Rafila la RealitateaPlus.

Și Valeriu Gheorghiță susține că pentru atingerea acestui obiectiv este necesar ca adresabilitatea populației să crească până atunci.

"Putem să atingem acest obiectiv, pe care sunt convins că ni-l dorim cu toții, însă trebuie să înțelegem că avem nevoie de o cel puțin o condiție, lăsând la o parte disponibilitatea dozelor și organizarea propriu-zisă a a vaccinării, a centrelor de vaccinare, avem nevoie de adresabilitatea populației.", a spus Valeriu Gheorghiță. 

Reamintim că premierul Florin Cîțu a declarat că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape începând cu 1 iunie, iar după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritățile ar putea decide relaxarea totală a restricțiilor, inclusiv a obligativității măștii de protecție.

VEZI ȘI: Cîțu, ”fără restricții, fără măști”: Două etape

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel