Florin Chilian: Vă dau o informaţie în premieră. Aşa ceva nu s-a mai făcut nicăieri în lume!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Chilian
Florin Chilian
Peste muzica lui Florin Chilian nu se așterne praful, dimpotrivă. Ea renaşte, mai puternică ca niciodată. Efortul artistului de scoate muzică bună nu rămâne nerăsplătit, vineri seară urmând să primească aplauze binemeritate.

Florin Chilian, singurul artist român care a devenit membru al Uniunii Compozitorilor din Marea Britanie, va lansa în Grădina MNLR, vineri, 6 octombrie, începând cu ora 18.00, Pre@Clasic, un album special, ce va surprinde. Piese deja cunoscute publicului sub forma lor pop au fost reorchestrate în stil preclasic-clasic pentru quartet de coarde, inclusiv melodia „Zece".

„O să vă dau o informaţie în premieră"

Contactat de redactorii DC News, Florin Chilian a oferit câteva informaţii despre proiectul la care a lucrat în ultimii ani. 

„O să vă dau o informaţie în premieră: 1,2 kg setul de vinil, patru plăci de vinil, triplu CD şi un USB audio card. Albumul schimbă raporturile cu muzica. Schimbă muzica efectiv! Eu vrea să scot cumva muzica aceasta a elitelor, a locaţiilor uşor exclusiviste, şi vreau să o aduc în cotidian, în normalitatea noastră. Dacă în Italia se cântă operă, operetă, la noi se cântă manele. Aş vrea să schimb puţin lucrurile", a spus artistul.

Manea preclasică

Albumul va include o manea preclasică, „Saveica de la Sarica Niculiţel". „Maneaua nu este o prostie pe care o ascultăm noi acum, are o istorie", a punctat Florin Chilian.

Cântăreţul ne-a mai spus că a lucrat la acest album încercând să realizeze un Best Off. „Nu ştiu când o să mai scot un album. Şi atunci, ca să te introduc în muzica de calitate, am făcut un fel de Best Off. Am luat piesele de succes şi le-am reorchestrat. Zece, de pildă, îmi este foarte, foarte apropiată, practic cu ea am început albumul", a explicat artistul pentru DC News.

(w670)

„Este un produs unic pe pământ"

„Aşa ceva nu s-a mai făcut în lume, nicăieri. Este un produs unic pe pământ. Nimeni, nici măcar Mozart”, a explicat Florin Chilian. Nu a pus nimeni, niciodată voce, cu atât mai puţin o voce „pop”, pe orice partitură vocală, alături de muzica de cameră. Astfel, Florin Chilian vrea să pună în valoare frumuseţea muzicii preclasice şi să o aducă în firescul vieţii cotidiene. 

Albumul se poate comanda la Editura Integral. Se poate livra oriunde în lume prin comandă pe site.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel