Firea și-a delegat atribuțiile. Birchall: Legea spune clar! Ori eşti, ori nu eşti
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 21 Martie 2020, 14:39
WhatsApp
Ana Birchall, mesaj de Ziua Justiției
Ana Birchall, mesaj de Ziua Justiției
Deputatul neafiliat Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei a scris un mesaj despre delegarea atribuţiilor primarului general Gabriela Firea.

Aceasta susţine că Gabriela Firea nu mai poate semna decizii referitoare la situaţii de urgenţă după delegarea atribuţiilor în acest domeniu către viceprimarul Aurelian Bădulescu dacă nu emite o nouă dispoziţie prin care îşi reia atribuţiile.

"În realitate legea este foarte clară: odata ce aceste atribuţii sunt delegate, pentru a putea participa la 'şedinţele Comitetului municipal pentru situaţii speciale de urgenţă, la comandamentele de la spitale sau direcţii sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc.' şi pentru a semna şi asuma decizii, doamna primar general trebuie să emită o nouă dispoziţie prin care atribuţiile delegate revin în competenţa primarului general. (...) Legea spune clar: ori eşti delegat, ori nu eşti delegat. Tertium non datur (nu există o a treia posibilitate - n.r.). Iar cei care nu respectă legea sunt de legat", a scris Birchall sâmbătă, pe contul său de Facebook.

Citește și: De ce și-a delegat Gabriela Firea atribuțiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?