UPDATE: Firea a intrat în primărie peste Clotilde Armand. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Firea a participat la ședința Consiliului Local al Sectorului 1
Firea a participat la ședința Consiliului Local al Sectorului 1
Senatorul PSD Gabriela Firea s-a prezentat la o ședință a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1.

UPDATE 2: Consilierii Generali PSD vor depune în CGMB un proiect pentru preluarea în administrarea Municipalităţii a Spitalelor „Grigore Alexandrescu”, Floreasca, de Urgenţe Oftalmologice şi de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, a mai spus președintele PSD Bucureşti.

UPDATE: VEZI AICI DOCUMENTUL OFICIAL AL ȘEDINȚEI DIN 8 FEBRUARIE.

„Din păcate, a fost o şedinţă foarte scurtă, deoarece nu s-au prezentat decât colegii noştri consilieri locali social-democraţi şi anume nouă, ceilalţi consilieri locali din partea PNL, USR PLUS şi PMP au absentat. Consider că este o laşitate să nu participi la o şedinţă în care se dezbate un subiect atât de important şi anume revocarea unei hotărâri monstruoase prin care s-a tăiat finanţarea a patru mari spitale. (...) Faptul că nu s-au prezentat la această şedinţă nu arată doar laşitate din punct de vedere politic, ci şi lipsă de respect faţă de cetăţeni, pentru că aceştia ar fi avut nevoie ca ei să îndrepte eroarea de săptămâna trecut”, a comunicat Gabriela Firea, după ședință.

Declarații din timpul ședinței

„Vă doresc o zi bună și multă sănătate. Apropo de sănătate, prezența noastră, a parlamentarilor social-democrați București la ședința CL a Sectorului 1 s-ar fi dorit una cu un rezultat concret și evident pentru bucureșteni și pentru români. Constatăm regretabil faptul că doamna și domnii consilieri local din partea PNL, USR-PLUS și PMP nu au dorit să participe la această ședință.

Pe cale de consecință putem cu toții să tragem concluzia, atât noi, cât și cetățenii, că nu-i interesează situația sănătății din București și din România și că merg în continuare pe această idee de a anula finanțarea unor spitale importante”, a transmis Firea, în timpul ședinței.

Hotărârea de Guvern nu poate fi modificată de Consiliul Local

„Elementul de ilegalitate este că acele patru spitale au trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 prin hotărâre de Guvern, iar schimbarea acestei decizii trebuia să se ia tot printr-o hotărâre de guvern, prin care să se preia administrarea unui număr de spitale printr-un act normativ echivalent. Această hotărâre de Consiliu Local nu are practic nicio valoare juridică, dar face un rău imens în acest moment, pentru că lasă în aer cele patru spitale. Dacă doamna Armand (primarul Sectorului 1 - n.r.), s-ar fi dus la Guvern şi ar fi solicitat o HG prin care să i se ia aceste patru spitale pentru că nu doreşte să le mai finanţeze, nu doreşte să le mai administreze, măcar Guvernul avea posibilitatea să le preia la Ministerul Sănătăţii şi acum, în acest moment, când noi discutăm, administrarea era una certă”, spusese acum câteva zile Gabriela Firea, într-o conferință, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel