Finalele Cupei Mondiale de schi alpin, ANULATE din cauza Coronavirusului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Finalele Cupei Mondiale de schi alpin de la Cortina d'Ampezzo au fost anulate din cauza Coronavirusului.

Finalele Cupei Mondiale de schi alpin, prevăzute în perioada 16-22 martie în Italia, la Cortina d'Ampezzo, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia italiană de schi (FISI), citată de AFP.

Organizarea evenimentului cu porţile închise

Până la finalul sezonului au mai rămas de disputat patru probe la masculin - o coborâre şi un slalom super-uriaş, în acest weekend la Kvitfjell (Norvegia), iar apoi un slalom uriaş şi un slalom la Kranjska Gora (Sovenia), pe 14 şi 15 martie -, precum şi trei probe la feminin - un slalom paralel, un slalom uriaş şi un slalom, toate la Are (Suedia), între 12 şi 14 martie.

FISI a propus organizarea evenimentului cu porţile închise, însă propunerea a fost refuzată de toţi membrii Consiliului Federaţiei internaţionale de schi (FIS), cu excepţia reprezentantului Italiei, obligându-i astfel pe organizatori să anuleze finalele, a indicat forul italian într-un comunicat dat publicităţii vineri seara. Finalele nu vor fi nici recuperate şi nici mutate într-un alt loc, a adăugat FISI.

Lupta pentru marele Glob de Cristal

La masculin, lupta pentru marele Glob de Cristal se dă între francezul Alexis Pinturault, care conduce acum în clasamentul general, şi norvegienii Aleksander Aamodt Kilde şi Henrik Kristoffersen, aflaţi la 26, respectiv 107 puncte în spatele liderului.

În întrecerea feminină, italianca Federica Brignone este foarte aproape de primul său trofeu în Cupa Mondială, având un avans de 153 de puncte faţă de americanca Mikaela Shiffrin, în condiţiile în care au mai rămas de distribuit doar 300 de puncte până la finalul sezonului.

Bilanțul infectărilor cu Coronavirus, în Italia

Shiffrin, absentă de pe pârtii după decesul neaşteptat al tatălui său Jeff (65 ani), la începutul lunii februarie, va reveni în Suedia, pentru ultimele curse ale sezonului, citează Agerpres.

Două mici globuri au fost atribuite în urma anulării finalelor de la Cortina: elveţianul Beat Feuz şi-a asigurat pentru a treia oară trofeul în Cupa Mondială de coborâre, în timp ce compatrioata sa Corinne Suter şi-a oferit primul Glob de Cristal la slalom super-uriaş.

Italia, ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus, a înregistrat vineri alte 49 de decese, numărul total al morţilor ajungând la 197 de la debutul epidemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel