Finala competiţiei Copa Libertadores 2020 va avea loc pe stadionul Maracana
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro va găzdui finala ediţiei din 2020 a competiţiei Copa Libertadores, care se va disputa într-o singură manşă, pe 21 noiembrie, a anunţat Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL), citată de agenţia EFE.

Consiliul CONMEBOL, întrunit joi la Asuncion, a stabilit totodată ca finala întrecerii Copa Sudamericana de anul viitor să aibă loc pe stadionul Mario Kempes din oraşul argentinian Cordoba, pe 7 noiembrie.

În afara stadionului Maracana, în cursa pentru găzduirea finalei celei mai importante competiţii continentale intercluburi din America de Sud s-au mai aflat alte şase arene din Brazilia: Mineirao din Belo Horizone, Arena do Gremio şi Estadio Beira-Rio, ambele din Porto Alegre, Estadio do Morumbi şi Arena Corinthians, ambele din Sao Paulo.

Argentina a candidat la rândul ei pentru ultimul act din Copa Libertadores cu Stadionul Mario Kempes, iar Peru cu Stadionul Naţional din Lima.

În privinţa competiţiei Copa Sudamericana, echivalentul Europa League, oraşele care au intrat în ultima fază a selecţiei au fost Cordoba (care a şi fost ales) şi La Plata, ambele din Argentina, ultimul cu stadionul Unico, şi capitala braziliană Brasilia, cu stadionul Mane Garrincha.

Selecţia a fost făcută de o echipă de consilieri tehnici care au vizitat stadioanele candidate şi au evaluat caracteristicile tehnice, terenurile de joc şi cerinţele de securitate. S-a ţinut cont, de asemenea, de mobilitatea şi posibilităţile de cazare oferite de oraşele respective, precum şi de aspectele sociale, politice, comerciale şi de mediu.

Copa Libertadores va avea anul acesta, în premieră, o finală unică, programată pe Stadionul Naţional din Santiago de Chile, pe 23 noiembrie.

În Copa Sudamericana, gazda finalei din acest an, disputată la rândul ei pentru prima oară într-o singură manşă, a fost desemnată iniţial capitala peruană Lima, însă CONMEBOL a mutat locul de disputare la Asuncion, în Paraguay, unde se vor înfrunta pe 9 noiembrie echipele Independiente del Valle (Ecuador) şi Colon de Santa Fe (Argentina). AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel