Data actualizării:
Data publicării:

Filmul Barbie a avut premiera în Japonia. Warner Bros a fost nevoit să prezinte scuze

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Filmul Barbie a avut astăzi, 11 august, premiera în cinematografele din Japonia cu toate că au apărut foarte multe meme ''Barbenheimer'', care au asociat filmul cu bomba atomică și care au stârnit controverse. Înainte de premiera filmului, distribuitorul Warner Bros și-a prezentat scuzele, informează Reuters.

Biletele pentru filmul Barbie, s-au vândut foarte rapid în Japonia în ciuda controverselor. Fanii au luat cu asalt cinematografele întrucât data lansării coincide cu o sărbătoare naţională ce marchează prima zi a unei săptămâni extinse de vacanţă estivală.

"Lumea roz a lui Barbie a fost absolut minunată", a spus Misaki Suzuki, angajată unui salon de manichiură, după ce a văzut filmul în Tokyo.

Filmul Barbie a fost asociat cu Oppenheimer, un film biografic care documentează crearea bombei atomice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi care a avut premiera în acelaşi weekend.

Asocierea dintre cele două - Barbenheimer - a stârnit controverse în Japonia în condițiile în care la începutul lunii, japonezii au comemorat bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki.

Departamentul de marketing al Warner Bros pentru Barbie a prezentat mai multe meme, pe care fanii le-au creat, și care o înfăţişează pe Robbie şi pe actorul Cillian Murphy, din Oppenheimer, alături de imagini ale unor explozii nucleare.

La începutul lunii august, o petiție a fost lansată pe Change.org, în care se solicită ca Warner Bros şi Universal Pictures, studioul care a produs Oppenheimer, să oprească hashtagul #Barbenheimer. Aceasta a fost semnată de peste 22.600 de persoane. În acest context, divizia japoneză a Warner s-a văzut nevoită să-și prezinte scuzele.

Mitsuki Takahata, actriţa care a dublat vocea lui Barbie în versiunea japoneză, a transmis că a fost stupefiată când a văzut asocierea: Incidentul este foarte, foarte dezamăgitor, a spus ea.

În ciuda asocierilor, fanii din Japonia au fost prezenți în număr mare la premiera filmului. "A fost neplăcut", a spus studenta Rie Takeda, făcând referire la imaginile apărute online. "Dar filmul a fost radios, iar în plus, m-am distrat", a spus ea, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel