Filme românești 'la export'. Ficeac: ”Acum vindem mai multe...”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Bogdan Ficeac, scenarist și directorul general al Societății pentru Drepturi de autor în Cinematografie DACIN - SARA, a explicat la DCNews situația filmelor și telenovelelor românești în competiția cu cele din străinătate.

După succesul filmelor românești din anii trecuți,  în țările din fostul bloc comunist, în special din China, toată lumea se întreabă dacă peliculele românești mai merg la export:

Noi avem contracte bilaterale cu organismele surori și merg (filmele românești - n.r.) și în străinătate, dar în ultima vreme au început să se dea mai mult seriale. (...)” a precizat Ficeac.

Legat de plata drepturilor de autor, el a spus că ”peste tot în Uniunea Europeană sunt acele grile, anumite punctaje care potențează minutul de difuzare. Adică pentru un film artistic ai anumite puncte, pentru o telenovelă, anumite puncte” a mai spus scenaristul.

Întrebat care telenovelă merge mai bine, el a evitat să dea nume:

”Nu vreau să fac niciun fel de comparație între telenovele, între autori, între opere...mai ales că sunt mai multe persoane implicate în realizarea lor” a explicat Ficeac.

Mai multe amănunte despre cum se câștigă bani din filme sau telenovele puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel