Filipinezii vor zi de doliu național în memoria celui mai mare crocodil în captivitate
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Lolong, cel mai mare crocodil din lume aflat în captivitate într-un orăşel din Filipine, a murit. După ce primarul localității a anunțat decesul reptilei, pe rețelele de socializare au apărut cereri ca, în memoria lui Lolong, să fie declarată zi de doliu național.

Crocodilul trăia într-un orăşel din Filipine, iar moartea acestuia a fost anunţată de primarul localităţii. Imediat pe reţelele de socializare au apărut cereri ca în ţară să fie declarată zi de doliu naţional, în memoria crocodilului Lolong.

Crocodilul a devenit celebru în septembrie 2011 după o vânătoare de trei săptămâni cauzate de atacuri la adresa locuitorilor. El a fost prins pe data de 3 septembrie 2011, în Bunawan, și a devenit de mai multe ori agresiv, pe perioada capturării. Lolong a fost suspectat că a mâncat un agricultor dispărut din localitate, precum și o copilă în vârstă de 12 ani, al cărei cap fusese descoperit cu doi ani mai devreme. În momentul capturării, analiza stomacului crocodilului a arătat că nu conține resturi umane, ci doar resturi de bivoli

La momentul capturării, Lolong măsura peste şase metri şi cântărea circa o tonă, vârsta estimată fiind de 50 de ani. Dimensiunile sale extraordinare l-au transformat pe Lolong într-o celebritate, dar capturarea sa a reprezentat și o oportunitate pentru studii științifice.

Potrivit autorităţilor, crocodilul înghiţise în urmă cu câteva săptămâni o bucată de nylon, ceea ce i-a creat serioase probleme de sănătate. Totuşi, cauza morţii e încă necunoscută, fiind așteptat rezultatul autopsiei în cursul zilei de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel