Data publicării:

File de crap la grătar cu orez cu caju, în coajă de ananas, rețeta lui Cezar Osiceanu. Sâmbătă și duminică e dezlegare la pește

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Sâmbătă și duminică este dezlegare la pește în Postul Crăciunului.

Așa cum v-a obișnuit, pilotul Cezar Osiceanu vine cu o rețetă delicioasă și de această dată. Vă propune file de crap la grătar cu orez cu caju, în coajă de ananas. Este o rețetă specială care merită încercată, mai ales că sunt ultimele zile cu dezlegare la pește dinaintea Crăciunului. Așa că spor la treabă!

File de crap la grătar cu orez cu caju, în coajă de ananas, rețeta lui Cezar Osiceanu. Sâmbătă și duminică e dezlegare la pește

„Pentru că în weekend este dezlegare la pește, haideți să încercăm o rețeta simplă și gustoasă.

Avem nevoie de:

1. 3 bucăți serioase de file de crap dezosate complet 

2. Orez cu bobul mare 

3. Un ananas mare 

4. Porumb fiert 

5. Mirodenii după gust și dorință (piper, boia dulce și iute)

6. Caju 

Mod de preparare:

O să ținem minimum 24 de ore fileul de pește în baiț făcut din: ulei de măsline, vin alb, piper, boia, usturoi bine presat și curry, după care îl punem pe grătar întorcându-le din cinci în cinci minute pentru a se face bine și complet pe ambele părți, dar să și caute o culoare splendidă. Între timp călim caju-ul punând un pic de zahăr și curry peste el pentru a căpăta o culoare și un miros de neuitat.

Fierbem orezul și, când este aproape gata, îi adăugăm în oală și ceva boabe de porumb, boia dulce și iute după gust. Luăm ananasul și îl tăiem longitudinal în două bucăți. Curățăm miezul fiecărei părți pe care îl vom folosi la desert, tăiat felii, și peste care presăram vanilie, ciocolată neagră rasă și scorțișoară. Cele două coji vor forma “farfuria“ ideală pentru garnitura fileului nostru de pește.

2. -imagine fara descriere- (file-de-crap-la-gratar-cu-orez-cu-caju-in-coaja-de-ananas-a-la-cezar-osiceanu-2_11827700.jpg)

Așa că vom pune în interiorul fiecărei jumătăți orezul cu porumb fierbinte și deasupra caju-ul caramelizat. Plăcutul parfum al ananasului și sucul dulce al lui vor împiedica orezul să capete un aspect uscat și dur.

După dorința fiecăruia se pot adăuga și feliuțe subțiri de ardei iute roșu și verde pentru a spori aspectul picant al orezului. Punem fileul de pește împreună cu fiecare “farfurie” de ananas și acum la atac! Poftă mare tuturor! P.S. Merge foarte bine un șpriț de vin parfumat și pișcăcios ușor la limbă de la apa minerală”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel