Data actualizării:
Data publicării:

Fiica unui artist din România, peste 45 de zboruri, la doar 3 ani. Cum sunt afectați bebelușii de călătoriile cu avionul

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
O fetiță de doar trei ani, fiica unui artist din România, are deja peste 45 de zboruri cu avionul.

Hipnoterapeuta Xenia Piciughin, soția solistului Sasha Lopez, a mărturisit că cea mică "e în zona ei de confort", privind zborurile cu avionul.

"Ama are mai mult de 45 de zboruri la activ, la ai ei 3 ani. Primul an a fost cel mai ușor să călătorim cu ea, fiindcă alăptam exclusiv și era foarte confortabil, făceam aceleași chestii pe care le făceam și acasă. Acum, provocarea este să o distrăm în avion. Încercăm să nu apelăm la desene. Atunci, intervin mama, tata, cărțile și jucăriile. Mereu cărăm saci de jucării după noi. Cam asta ar fi. În rest, având în vedere că noi călătorim cu ea de când era foarte mică, e în zona ei de confort, e normalitatea ei și a noastră. Adevărul e că nu prea întâmpinăm greutăți", a spus Xenia Piciughin pentru unica.ro.

Bebelușii, afectați de zborul cu avionul

Pe măsură ce avioanele se înalță sau coboară, bebelușilor încep să le țiuie urechile și plânsul lor se transformă în țipete. Presiunea aerului din timpul zborului este dificil de suportat pentru cei mici, din cauza diferențelor anatomice fundamentale dintre urechea unui copil și cea a unui adult.

Bebelușul nu are cunoștință despre cum să echilibreze presiunea din urechea mijlocie, deoarece trompa lui Eustachio nu funcționează la fel ca la un adult, scrie Rador. Acesta este numele canalului care conectează urechea cu nazofaringele. Acest canal reglează presiunea aerului pe ambele părți ale timpanului și o ajustează la presiunea externă. De obicei, este închis, deschizându-se doar în momentele când strănutăm, mestecăm sau înghițim, permițând aerului din ureche să se deplaseze către gât.

Cu toate acestea, atunci când presiunea atmosferică se schimbă rapid, cum se întâmplă în timpul unui zbor, undele sonore transmise către ureche devin estompate brusc. Adulții pot deschide trompa Eustachio prin mișcări precum strănutul sau înghițirea, pentru a echilibra presiunea.

Primul zbor al copiilor

Copiii născuţi fără complicaţii pot călători de la 7 zile, deşi unele companii aeriene nu dau voie cu copii mai mici de 2 săptămâni. Mămicile au de aşteptat între 2 şi 10 zile pentru a zbura, în funcţie de companiile aeriene sau de felul în care a fost adus pe lume copilul – cele care au născut prin cezariana au de aşteptat mai mult. Copiii între 6 luni şi 2 ani pot sta în braţele adulţilor sau într-un scaun de maşină aşezat pe un scaun al avionului, scrie Centrul European al Consumatorilor din România.

Cei care nu au scaunul lor personal li se poate imputa un procentaj din costul biletului sau o taxă de zbor. Copiii care au 2 ani sau peste trebuie să ocupe scaunul lor şi să plătească acelaşi preţ ca adulţii, deşi unele companii aeriene continuă să acorde o reducere copiilor până în 12 ani. Câteodată, există o limită a numărului de copii pe care companiile aeriene îi acceptă, în cazul acesta trebuie să rezervi din timp biletele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel