Fiica lui Gorbaciov, anunț despre înmormântarea conducătorului URSS. Franța va trimite un reprezentant la funeralii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fiica lui Gorbaciov, anunț despre înmormântarea conducătorului URSS. Franța va trimite un reprezentant la funeralii / Foto: Kremlin.ru
Fiica lui Gorbaciov, anunț despre înmormântarea conducătorului URSS. Franța va trimite un reprezentant la funeralii / Foto: Kremlin.ru
Fiica lui Mihail Gorbaciov a spus când va avea loc înmormântarea conducătorului URSS.

Înmormântarea fostului președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, la Cimitirul Novodevichy, a declarat, miercuri, pentru Interfax, Irina, fiica politicianului.

"Înmormântarea va avea loc sâmbătă la Cimitirul Novodevichy. Sala Coloanei a Casei Sindicatelor a fost aprobată pentru funeralii", a spus ea.

În același timp, Irinei i-a fost greu să răspundă la întrebarea dacă vor fi organizate funeralii de stat pentru primul președinte al URSS. Serviciul de presă al Fundației Gorbaciov a declarat pentru Interfax că ceremonia de adio va avea loc sâmbătă între orele 10:00 și 14:00.

Accesul în Sala Coloanelor va fi deschis tuturor celor care vor să-și ia rămas bun de la Gorbaciov. În aceeași zi, 3 septembrie, Gorbaciov va fi înmormântat.

"Decizia dacă numai rudele vor fi prezente la înmormântare sau dacă toată lumea va avea voie să participe, nu a fost încă luată", au spus reprezentanții fundației.

Gorbaciov a murit în seara zilei de 30 august, la vârsta de 91 de ani. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus că decizia privind formatul înmormântării lui Gorbaciov se discută, dar nu a fost încă luată și că totul va depinde de dorințele familiei fostului președinte. Înainte de aceasta, două surse bine informate au declarat pentru Interfax că înmormântarea nu va avea un caracter de stat.

Franța va trimite un reprezentant la înmormântarea lui Gorbaciov

Franţa va trimite un reprezentant la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov, a declarat reprezentantul guvernului republicii, Olivier Veran.

"Am aflat în urmă cu doar câteva minute că înmormântarea lui va avea loc sâmbătă, așa că nu vă pot spune exact care va fi reprezentanța Franței. Franța va fi reprezentată la înmormântare", a spus Veran și a adăugat că va participa cel puțin ambasadorul Franței la Moscova, Pierre Levy.

Kremlinul îl acuză post-mortem pe Gorbaciov că ar fi avut o viziune prea „romantică” despre Occident

Kremlinul l-a descris miercuri pe fostul sovietic Mihail Gorbaciov, care a murit în noaptea de marţi spre miercuri la vârsta de 91 de ani, drept un om de stat care a schimbat istoria lumii, dar a adăugat că romantismul său cu privire la posibilitatea unei apropieri de Occident nu se justifica, relatează Reuters.

Gorbaciov a fost un om politic şi de stat care a avut un impact uriaş asupra cursului istoriei mondiale. Ne-a condus ţara într-o perioadă de schimbări complexe şi dramatice şi de provocări uriaşe economice, sociale şi de politică externă, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în telegrama sa de condoleanţe.

Putin, care activa în serviciile secrete ale Uniunii Sovietice, KGB, pe când Gorbaciov se afla la putere, a declarat că fostul lider sovietic a înţeles pe deplin că sistemul sovietic avea nevoie să fie reformat şi s-a străduit să vină cu soluţii la probleme urgente. Şeful statului rus a evidenţiat îndeosebi uriaşa activitate umanitară, de binefacere şi de reprezentare pe care a desfăşurat-o Mihail Sergheevici Gorbaciov în aceşti ultimi ani. La rândul său, premierul rus Mihail Mişustin a apreciat că Gorbaciov a întruchipat schimbările globale petrecute în Rusia şi în lume. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel