Fifor, despre bomba de la frontiera României. Cum păcălesc românii restricțiile: ”E o rețea uriașă în Ungaria”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Mihai Fifor (președintele PSD Arad) atrage atenția asupra unei situații periculoase la frontiera României cu Ungaria, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Situația la Nădlac este complicată și va fi din ce în ce mai complicată pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale. Ieri a fost la frontieră în vizită chestorul Buda, șeful Poliției de Frontieră. 

(...) Înțeleg că s-au luat deja măsuri pentru cele două puncte de trecere a frontierei. Acolo sunt oameni mulți, vor fi și mai mulți din păcate. Problema pe care autoritățile o vor avea de rezolvat este a triajului acestor oameni și a trimiterii lor în centrul de carantină pentru a fi siguri că nu aduc cu ei virusul și nu contribuie la mărirea valului de îmbolnăvire din țară”, spune Fifor.

 

Rețea de taximetriști maghiari care aduc românii la frontieră

„Semnalul de alarmă pe care noi l-am tras a fost legat de Nădlac 1. Acolo în baza unor tratate dintre România și Ungaria se face trecere pietonală. Problema a fost o rețea uriașă în Ungaria, ei (n.r. - românii) sunt aduși de taximetriștii maghiari până la frontieră, în schimbul unei sume de bani. Apoi trec pietonal în România iar de acolo Dumnezeu cu mila! Oamenii respectivi intră în primele magazine, iau trenul din Nădlac către Arad.

Ei declară zona de unde vin pe proprie răspundere, că vin din zona galbenă și merg mai departe. Sunt probleme care vor fi tot mai acute pe măsură ce numărul celor care se întorc în țară în prajma Paștelui va fi tot mai ridicat. Sunt măsuri care trebuie luate urgent”, a transmis Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel