FIFA îl refuză pe Zelenski. Fără mesaje politice la finala Cupei Mondiale: ”Fanii au propriile lor probleme și trebuie să se bucure de un mic moment de plăcere”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Sursa foto Agerpres
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Sursa foto Agerpres
Zelenski și-ar fi dorit ca mesajul său - nu este clar dacă înregistrat sau transmis în direct - să fie difuzat pe ecranele stadionului Lusail, unde se va disputa meciul finalei Cupei Mondiale.

FIFA a respins cererea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a difuza un ”mesaj video de pace” înainte de începerea finalei Cupei Mondiale din Qatar între Franța și Argentina, programată duminică, 18 noiembrie. Acest lucru a fost raportat de postul american ”CNN”, citând o sursă familiarizată cu faptele.

Zelenski ar fi dorit ca mesajul său să fie difuzat pe ecranele stadionului Lusail, unde se va disputa meciul de finală. Șeful de la Kiev ar fi fost ”surprins” de refuzul FIFA.

Nu ar fi prima dată. Zelenski s-a folosit în trecut de evenimente importante, de mai multe ori, pentru a încerca să sporească sprijinul internațional pentru cauza ucraineană: a făcut-o la Summitul G20 din Bali, Indonezia și la premiile Grammy și la Festivalul de Film de la Cannes.

Critici înainte de turneu

FIFA a făcut eforturi extreme pentru a împiedica mesajele politice din turneul său de prezentare din Qatar, prima națiune din Orientul Mijlociu care a organizat vreodată evenimentul.

Potrivit CNN, FIFA și alte șapte națiuni europene au fost amenințate cu sancțiuni pentru orice jucător care va afișa sau va purta banderola ”OneLove” în timpul jocurilor.

Accesoriul prezintă o inimă cu dungi în diferite culori pentru a reprezenta toate mediile, genurile și identitățile sexuale. Ulterior, FIFA a anunțat că orice jucător care poartă banderola ”One Love” va primi un cartonaș galben, acest lucru sporind pericolul de a fi exclus sau interzis într-un meci ulterior din cadrul turneului.

Vineri, la o conferință de presă, Infantino a spus că FIFA a oprit unele ”declarații politice” în Qatar, deoarece trebuie să ”aibă grijă de toată lumea”.

”Suntem o organizație globală și nu discriminăm pe nimeni”, a spus Infantino.

”Apărăm valorile, apărăm drepturile omului și drepturile tuturor la Cupa Mondială. Acei fani și miliardele care se uită la televizor, au propriile lor probleme. Vor doar să urmărească 90 sau 120 de minute fără a fi nevoiți să se gândească la nimic, ci doar să se bucure de un mic moment de plăcere și bucurie. Trebuie să le oferim un moment în care să uite de problemele lor și să se bucure de fotbal”, a mai declarat Infantino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel