Fierbeți 3 ouă și pregătiți o salată delicioasă în doar două minute
Din câteva ouă poți prepara o salată gustoasă și sățioasă. Sau o puteți unge pe pâine și savura.
Ingredientele de care ai nevoie sunt:
ouă - 3 bucăți,
mazăre - jumătate de conserveă,
morcov - 1 bucată,
usturoi - 5 căței,
maioneză - pentru dressing,
sare, piper - după gust,
verdeață - după gust (mărar, pătrunjel, coriandru).
Prepararea
Ouăle se fierb, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se amestecă cu mazăre verde, morcovii rași, usturoiul pisat și mărar tocat mărunt. Se condimentează cu maioneză, sare și piper.
Dacă doriți, puteți adăuga și alte produse în salată care se potrivesc bine cu morcovii și mazărea verde, de exemplu, înlocuiți usturoiul cu ceapă, adăuga brânză topită sau tare. Salata poate fi folosită și pe felii de pâine proaspătă. Poftă bună!
BONUS. Carne cu legume la cuptor. Pune toate ingredientele într-o pungă și cina e gata. Rețeta simplă de tot
Iată o rețetă simplă pentru masa de cină pentru întreaga familie, care se face repede și fără multe bătăi de cap.
Când nu vrei să petreci mult timp la bucătărie, dar trebuie să-ți hrănești familia, astfel de rețete te salvează. Totul este cât se poate de simplu, rapid și gustos și sățios.
Vei avea nevoie de:
carne de porc - 1 kg,
cartofi - 900 grame,
ceapă - 2 bucăți,
morcov - 2 bucăți
dovlecel - 1 bucăți
muștar de masă - 1 linguriță.
muștar cu boabe - 2 lingurițe.
oțet de mere - 1 lingură.
piper negru, sare - după gust,
oregano - 2 linguri.
unt - 80 grame.
Modul de preparare
Taie carnea de porc în bucăți de mărime medie. Este mai bine să iei carne cu puțină grăsime, deoarece mâncarea va fi mai gustoasă. Adaugă ceapa, tăiată în rondele, muștarul și boabele de muștar, oțetul de miere, sarea și piperul. Se amestecă și se lasă la marinat 15-20 de minute.
Într-un recipient separat, amestecă cartofii tăiați grosier, morcovii și dovleceii. Se adaugă sare, piper și oregano. Trimite carnea marinată la legume și amestecă. Acum a venit momentul să transferi carnea cu legumele într-o pungă pentru cuptor. În pungă se mai pune o bucată de unt. Leagă punga cu legume și carne și da-o în cuptorul încins la 180 de grade pentru 1 ora.
Înainte de servire se presară cu verdeață și se decorează cu legume proaspete. Toată lumea va fi mulțumită de o astfel de cină!
Apetisantă, consistentă și foarte gustos! Rețeta este bună nu doar pentru cină, ci și pentru o masă festivă, deoarece combinația de carne și legume este un câștig în toate sensurile! Poftă bună!
BONUS. Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Îți plac produsele de patiserie și vrei să servești un preparat cu adevărat gustos?
Ei bine, astăzi îți oferim ceva cu totul special, mai ales dacă îți place să creezi în bucătărie. Îți prezentăm rețeta unei plăcinte savuroase, cu umplutură de șuncă și cașcaval.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă. Ingrediente
1 pachet de foietaj dreptunghiular,
600 grame de cartofi,
130 grame de șuncă fiartă,
130 grame de cașcaval afumat,
30 grame de parmezan ras,
60 ml lapte,
rozmarin după gust,
ulei de măsline,
sare și piper după gust.
Procedura de preparare
Cartofii se curăță de coajă, se tăie în felii de aproximativ 1-2 cm și se pun într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 10 sau 12 minute. Cașcavalul afumat se taie felii foarte subțiri. Următorul pas este să întinzi aluatul de foietaj într-o tavă de copt.
Cele mai delicioase brioșe cu ciocolată sunt gata în 5 minute: rețeta simplă
Pune un strat de cartofi peste aluat. Asezonează-i cu sare, piper și rozmarin. Acoperă acest strat de cartofi cu felii de șuncă. Al treilea strat va fi de cașcaval afumat. Ultimul strat va fi din nou de cartofi. Asezonează cartofii cu sare, piper și rozmarin. La final, adăugă laptele și stropește suprafața plăcintei cu parmezan ras.
Ruladă de ciocolată, gata în cinci minute: fără făină și cu un conținut scăzut de carbohidrați
Ultimul pas este să pui plăcinta în cuptorul preîncălzit. Plăcinta se coace la 200 de grade, aproximativ douăzeci de minute. Înainte de a scoate tava din cuptor, aprinde arzătorul de sus al cuptorului pentru încă 5 minute, pentru o crustă aurie pe suprafața plăcintei. Acum poți să o scoți din cuptor și să o aduci la masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News