Fetiţă ucisă în Dâmboviţa, paralelă cu cazul Caracal. Tudorel Butoi: Iată legătura cu Alexandra și Luiza!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Caz Caracal
Caz Caracal
Psihologul criminalist Tudorel Butoi a analizat, pentru cititorii DC News, cele două cazuri care au cutremurat România: cazul Caracal, unde Gheorghe Dincă este cercetat pentru că ar fi ucis două tinere şi, iată, cazul din Dâmboviţa, unde o fetiţă de 11 ani a fost găsită decedată. 

Tudorel Butoi a făcut o paralelă între cele două cazuri şi a punctat asemănările dintre modul în care s-a operat în ambele situaţii şi a scos în evidenţă ce îi împinge pe făptuitori să comită astfel de fapte. 

"În ambele situaţii avem de-a face cu infractori, din punctul meu de vedere, disfuncţionali psihic pe relaţia pedofilie. Dacă aici avem o vârstă foarte mică, dincolo avem trafic de persoane şi prostituţie pedofilică. Însă ceea ce le leagă este această atracţie maladivă, disfuncţională, excesivă, către sexualitatea cu persoane de vârste mici. La Caracal erau fete de 14-15 ani, fata din Dâmboviţa avea 11 ani. Distanţă de patru ani între ele", subliniază psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Ce e în mintea unui pedofil şi cum îşi alege victimele

"În al doilea rând, subliniez faptul că soluţionarea acestor speţe trebuie să ţină seama de vulnerabilitatea acestor copii, deoarece ele sunt prezumate de lege, dar mai ales de realitatea cu care ne confruntăm, a nu avea discernământ. Ce înseamnă asta? Un copil nu are în bagajul experienţei sale atât de multe achiziţii încât să poată să anticipeze, să poată să prevadă, să poată să se fereasacă, să aibă atitudini de protecţie. Şi din cauza aceasta pedofilii, care sunt personalităţi slabe, labile, la rândul lor fragili din punctul de vedere al capacităţii de a acosta o femeie, de a-i spune că o place, de a-i spune ce sentimente are, de a ieşi cu ea în socios, de a o cunoaşte, de a face, în cele din urmă, sex, este foarte slabă. Ei se duc către copii şi către fetiţele acestea pe care le pot induce în eroare prin legendă, prin lover-boy, iar fetiţele cred, sunt prostite.

E de avut în vedere acest lucru, pentru faptul că trebuie intensificată conduita preventivă, educaţională la aceşti copii, în familie. Ei sunt vulnerabili şi prin faptul că nu sunt într-o monitorizare a familiei. Mulţi provin din familii dezorganizate: mama uneia dintre fetiţele de la Caracal era plecată în străinătate. Avem familii dezorganizate, sărăcie multă şi aşa mai departe", ne-a declarat Tudorel Butoi.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Fetiță din Dâmbovița OMORÂTĂ. Bătaie de joc: nou element care duce la cazurile Alexandra și Luiza din Caracal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel