Fete fugite din plasament, EXPLOATATE SEXUAL. Cum a ajuns o fetiță de 11 ani PROSTITUATĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Un caz de exploatare sexuală, în care victime erau minore din centre de plasament, a fost soluționat după mulți ani de anchetă. 

Trei bărbaţi din Bacău și Neamţ, cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani au fost condamnaţi pentru trafic de minori și viol. Indivizii au primit pedepse între patru ani şi cinci luni şi opt ani de închisoare.

Bărbații au exploatat sexual mai multe fete fugite din diverse centre de plasament din județele Moldovei. Totul a ieșit la iveală după ce o fetiță de 11 ani a fost găsită pe marginea unei șosele din Roman. Fetița trebuia să racoleze clienți pentru a întreține relații intime în schimbul unor sume de bani. 

După descoperirea minorei, care figura pe listele copiilor dispăruți, au mai fost găsite alte fete fugite din centrele de plasament. 

Primul proxenet a trimis-o să se prostitueze și să cerșească 

„Efectul băuturilor alcoolice şi contactul sexual - primul din viaţa sa - au făcut-o pe minora în vârstă de numai 11 ani să-şi piardă cunoştinţa, stare din care şi-a revenit abia în dimineaţa zilei următoare, când a acceptat propunerea inculpatului de a se urca într-un tren care urma să îi ducă până în municipiul Bacău. Ajunsă la destinaţie, victima minoră a fost condusă în zona autogării, acolo unde mai multe persoane fără locuinţă amenajaseră un adăpost într-un complex de clădiri abandonate, aflate în ruină”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bacău.

Timp de aproape două săptămâni, copila a fost exploatată sexual și bătută cu sălbăticie din cauza sumelor mici obținute din cerșetorie. A reușit să fugă din Bacău, dar a fost ademenită de un alt proxenet și apoi, găsită de jandarmi, în Roman, conform Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel