Festivalul San Fermin Pamplona - primele victimele ale taurilor
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Festival San Fermin - curse tauri
Festival San Fermin - curse tauri
Un bărbat a fost împuns de un taur în prima zi a curselor de la Pamplona.

Un bărbat a fost împuns de un taur şi alte două persoane au fost rănite în zona capului duminică, în prima zi a curselor de la Pamplona, în cadrul celebrului festival San Fermin organizat anual în nordul Spaniei, au anunţat reprezentanţii Crucii Roşii, citaţi de Reuters.

Un bărbat a fost transportat cu o targă spre o ambulanţă la scurt timp după încheierea acestei curse, ce a fost organizată pe străzile înguste ale oraşului medieval Pamplona şi care a durat două minute şi 14 secunde. Mii de alergători, îmbrăcaţi complet în alb şi purtând eşarfe roşii în jurul gâtului, se reunesc în fiecare an pentru a participa la aceste curse matinale. După încheierea fiecărei curse, animalele sunt ţinute într-o arenă, unde au loc lupte cu tauri în cursul după-amiezii.

În acest an, taurii folosiţi în cursele de la Pamplona provin de la ferma de animale Puerto de San Lorenzo, ale cărui animale au mai împuns o persoană la o ediţie precedentă a evenimentului. Anul trecut, în prima zi a festivalului spaniol San Fermin, o altă persoană a fost împunsă de tauri. La ediţia din 2019, turiştii şi localnicii se reunesc la ora locală 08:00 (06:00 GMT) şi participă la aceste curse cu tauri în fiecare dimineaţă, până sâmbăta viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel