Festivalul "George Enescu", inclus de The Independent în topul celor mai importante din Europa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sigla-festival-george-enescu-orizontala-rez-mica
sigla-festival-george-enescu-orizontala-rez-mica

Festivalul Internaţional "George Enescu" a fost inclus în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică din Europa din această vară, de către publicaţia britanică The Independent. În top mai apar festivalurile de la Bayreuth (Germania), Verbier Festival (Elveţia), D' Aix-en- Provence şi Festivalul de Saint- Denis (Frântă).

Conform publicaţiei din Marea Britanie, Festivalul Internaţional "George Enescu" face un pas important spre popularizarea unor astfel de evenimente culturale, prin tehnologia webcasting, prin care din ce în ce mai multe persoane se pot bucura de spectacole aflate "la un click distanţă".

În articolul intitulat "Un loc virtual în galaxia virtuozilor" este evidenţiat faptul că pasionaţii de muzică clasică ce nu îşi permit să cumpere bilete la astfel de evenimente au opţiunea de a viziona concertele pe calculator, în confortul propriei case.

Astfel, evenimentul din România, care a implementat tehnologia live streaming, aduce în faţa publicului iubitor de muzică clasică şi noutatea de a putea urmări evenimentele pe internet, în timp real. Evenimentul inaugural al festivalului de pe 1 septembrie (concert Residentie Orchestră din Haga), finalele Concursului Internaţional "George Enescu” - pian şi vioară şi Gala Laureaţilor pot fi urmărite live pe www.festivalenescu.ro.

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" va avea loc între 1 şi 25 septembrie în Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel