Fertilizează urgent usturoiul cu acest îngrășământ: va începe să crească pe ore, nu zile
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Fertilizează urgent usturoiul cu acest îngrășământ, va începe să crească pe ore, nu zile. Sursa foto: freepik.com
Fertilizează urgent usturoiul cu acest îngrășământ, va începe să crească pe ore, nu zile. Sursa foto: freepik.com
Este foarte important să ai timp să hrănești cultura de usturoi în iunie sau iulie.

În prima lună de vară, usturoiul are nevoie de azot. Gunoiul de grajd sau excrementele de păsări sunt potrivite pentru asta. De asemenea, poți face și o infuzie verde din plante. Îngrășământul trebuie aplicat în zona rădăcinii, dar după ce ai udat, anterior, tufele cu apă curată.

Toate îngrășămintele se prepară foarte simplu. De exemplu, dacă ai decis să folosești excremente de pui, atunci ar trebui să folosești 10 litri de apă pentru 1 kg de produs. 

Hrănește tufele de morcovi cu cel mai simplu îngrășământ și vei vedea cât de mari vor crește legumele

Soluția se infuzează câteva zile. Înainte de udare, fiecare litru de îngrășământ trebuie diluat cu 9 litri de apă curată și caldă.

În iulie, usturoiul intră deja în faza de formare a căpățânii. Prin urmare, în acest moment, este necesar să adaugi potasiu și fosfor, care sunt responsabile pentru dimensiunea, maturarea culturii și depozitarea acesteia.

Crinii vor înflori luxuriant: 3 reguli pe care grădinarii amatori le uită

Poți aplica îngrășăminte sub formă uscată sau poți pregăti o infuzie. Pentru 2 căni de cenușă de lemn, ai nevoie de 8 litri de apă. Acest remediu trebuie infuzat timp de 2 zile.

Înainte de utilizare, îngrășământul trebuie diluat cu apă, astfel încât volumul soluției să fie de 12 litri. Va trebui să turnați 0,5 litri sub fiecare plantă.

 

Vezi și: Cu ce să hrănești usturoiul, astfel încât să nu se usuce și să crească cât pumnul

 

Cum să obții o recoltă decentă de legume sănătoase și mari? Primul element de care usturoiul are nevoie este azotul. Ca îngrășământ, se recomandă utilizarea unui amestec combinat de nitrat de amoniu și sulfat de magneziu. Primul instrument conține azot într-o formă ușor accesibilă usturoiului. Îngrășământul ajută la creșterea mai rapidă a părții aeriene și previne îngălbenirea și uscarea frunzelor.

Al doilea tip de îngrășământ conține magneziu și sulf. Primul element, magneziul, contribuie la o mai bună asimilare a fosforului din sol, iar sulful ajută la absorbția mai bună a azotului.

Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci

Îngrășământul se prepară conform următoarei scheme: azotat de amoniu - 1 lingură, sulfat de magneziu - 1 lingură, apă caldă - 10 litri. Toate substanțele trebuie diluate cu grijă până când cristalele sunt complet dizolvate.  

De asemenea, poți folosi amoniac, care acționează ca o sursă de azot pentru usturoi. Ai nevoie de 2 linguri de amoniac la o găleată de apă. 

Acest îngrășământ asigură o bună protecție a plantei, prevenind apariția dăunătorilor. Deci,   pansamentul  cu amoniac este cea mai bună opțiune.

Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente

Usturoiul trebuie fertilizat, pentru a doua oară, deja în iunie cu o soluție din cenușă de lemn, care este bogată în potasiu și fosfor. Primul element este necesar pentru formarea cățeilor, al doilea pentru dezvoltarea sistemului radicular. La urma urmei, fără rădăcini bune, planta pur și simplu nu va putea absorbi pe deplin nutrienții din sol.

 Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel