Data actualizării:
Data publicării:

Fermierii germani au blocat feribotul ministrului Economiei, după ce acesta a propus reducerea subvențiilor pentru agricultori / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fermierii din Germania au blocat feribotul ministrului Economiei din Partidul Verzilor, Robert Habeck.

Fermierii germani din Schlüttsiel au blocat cu succes feribotul ministrului german al economiei Robert Habeck (Verzii) noaptea trecută, în timp ce acesta se întorcea din vacanță, conform RMX.

Politicienii din cadrul Verzilor au reacționat cu furie când fermierii din Schleswig-Holstein l-au împiedicat pe Habeck (Verzii) să părăsească feribotul, ministrul Agriculturii, Özdemir, descriindu-i drept „radicali” și „fanatici” care visează să răstoarne guvernul.

De precizat că Habeck, împreună cu restul guvernului federal, au înaintat mai multe propuneri radicale de reducere a subvențiilor pentru fermieri și de creștere a impozitelor, care au provocat proteste în întreaga națiune.

Habeck a fost forțat să se întoarcă pe insula Hallig Hooge, unde se afla în vacanță. Cu toate acestea, a reușit ulterior să se întoarcă, fiind escortat de poliție.

„Cu toată înțelegerea pentru o cultură a protestului activă, nimănui nu ar trebui să-i pese de o asemenea brutalizare a moravurilor politice”, a scris purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit vineri dimineață pe platforma X.

Aceștia sunt „oameni cărora nu le pasă de agricultura germană”, a spus Özdemir. „Au vise cu revoluții, dar asta nu se va întâmpla. Vreau să fiu foarte clar: Acest lucru e inacceptabil.”, a mai zis el.

Activiștii pentru schimbările climatice din Last Generation au închis drumuri, au atacat arta și au provocat perturbări în masă în Germania. Cu toate acestea, unii din stânga au susținut în mod deschis grupul.

Guvernul german are în prezent un nivel de aprobare abisal, doi germani din trei cerând alegeri anticipate.

Ministrul de externe Annalena Baerbock (Verzii) a scris pe X că incidentul a fost un „atac la intimitatea lui Robert Habeck”. Ea a cerut Asociației Fermierilor Germani (BvD) să se distanțeze de incident.

Este clar că nu a fost comisă nicio violență împotriva lui Habeck. Cu toate acestea, vacanța sa personală a fost perturbată de incident, ridicând întrebări cu privire la cât de departe ar putea merge protestatarii pentru a-și exprima dezaprobarea față de guvern.

Cu toate acestea, puțini membri ai guvernului au condamnat atacurile fizice reale împotriva politicienilor de la Alternativa pentru Germania (AfD), care nu numai că au fost supuși unor atacuri fizice, dar s-au confruntat cu evenimente nefaste, precum incendierea vehiculelor personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel