Fenomenul „vaccinării la chiuvetă”. Medic de familie, reținut de polițiști pentru că a eliberat adeverințe false
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un medic de familie din Dâmbovița a fost reținută de polițiști pentru că ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare.

Doctorița de familie acuzată că a eliberat adeverințe false de vaccinare, dar și soțul acesteia, au fost reținuți pentru 24 de polițiștii din Dâmbovița, transmite Mediafax.

Potrivit IPJ Dâmbovița, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de o femeie, medic de familie și de soțul acesteia. Cei doi sunt cercetați în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Polițiștii au făcut joi trei percheziții domiciliare în acest caz, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița.



13 persoane, duse la audieri



Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. 13 persoane vor fi duse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi introdus, în sistemul informatic, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru documentarea întregii activități infracționale.

Oancea, despre fenomenul „vaccinării la chiuvetă”: Doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat

O serie de pacienți bolnavi de COVID-19, care aveau certificate de vaccinare dar prezentau o evoluție discrepantă a bolii, l-au determinat pe Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, să vorbească săptămâna trecută despre „vaccinarea la chiuvetă”.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.”, a declarat, la Digi24, Oancea.

Medicul a adăugat că în spațiul public se vorbește despre oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. IPJ Timiș a început verificări pentru clarificarea situației, a comunicat instituția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel