Fenomenul „Marea Demisie“. Corina Neagu: Pandemia ne-a făcut să ne regândim viața. Fiecare om își dorește să fie fericit și nu mai acceptă orice / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Corina Neagu, specialist resurse umane, a vorbit despre fenomenul Marii Demisii.

Corina Neagu, specialist în resurse umane, a explicat modul în care ultimii 3 ani au influența volatilitatea pe piața muncii și cum angajații caută în prezent condiții cât mai bune de lucru, nu doar satisfacția financiară:

„Perioada pandemiei ne-a făcut să ne regândim viața și ce contează pentru noi. Am început să conștientizăm că ne dorim nu doar un job, ci un job cu sens. Adică să avem satisfacția muncii pe care o avem, să înțelegem foarte clar care ne este rolul în companie, care ne sunt responsabilitățile, iar la finalul zilei să nu muncim doar pentru bani, ci să o facem și pentru mediul de lucru sănătos, și pentru o atmosferă de lucru plăcută, pentru dezvoltare și o viață cât mai echilibrată, pentru că fiecare dintre noi își dorește să fie fericit cu alegerile pe care le face.

Întotdeauna au existat demisii, dar pandemia nu a făcut decât să acutizeze acest fenomen și să pună pe masă niște lucruri care erau evidente. Ne confruntăm cu aceste fenomene, cu angajatori cărora le pleacă oameni și care nu găsesc oameni.

Nu doar angajatorul caută informații despre candidat, ci și candidatul își alege compania în care lucrează. Dacă se uită pe forumuri de specialitate și văd acolo feed-back-uri negative legate de mediul de lucru, de stilul de management, de cultura organizațională și de valori care sunt doar pe pereți și la nivel declarativ, oamenii nu se duc și nu acceptă. Încă există discriminare, încă există hărțuire la locul de muncă, încă există inechitate în salarii, etc.“, a spus, la DC News, Corina Neagu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Robotul Dora, specialistul în recrutare: Ia CV-uri, ține interviuri preliminare și vine cu rapoarte și recomandări / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel