Data actualizării:
Data publicării:

Fenomen controversat pe Facebook și Instagram. Scriitorul Predescu: M-am îngrozit. Sunt probleme destul de serioase

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp

Scriitorul Flaviu George Predescu a atras atenția asupra unui fenomen periculos de pe rețelele sociale.

Flaviu George Predescu, poet, eseist și romancier, a studiat foarte mult tot ce ține de narcisism și a venit cu o concluzie extrem de interesantă.

”Am făcut și Facultatea de Psihologie la Universitatea din București și am descoperit o lume nouă. Dincolo de faptul că am interferat cu generația nouă, am făcut lucrarea de licență din studiul narcisismului și m-am îngrozit. Există foarte multe studii în acest sens. Uneori n-aș vrea să-i rănesc pe unii dintre cei care postează pe Facebook și încerc să am o poziție cât mai echlibrată. Dar de exemplu m-aș referi la selfie-urile repetate, postate de două - trei ori pe zi. Acest lucru arată că sunt probleme destul de serioase. O simplă cercetare pe Google Academic despre rețelele sociale și narcisism pot releva lucruri din sfera conștientizării care ar ajuta un om să-și poate ajusta conduita și chiar să intre pe o linie mai bună. Este fantastic...”, a zis scriitorul Flaviu George Predescu la DC News.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a adăugat:

”Și noile rețele exploatează acest narcisism. Pe Instagram nu mai există postări cu text. De obicei sunt numai poze peste poze, competiție de poze care sunt mai expresive, iar vârstele utilizatorilor sunt tot mai mici. (...) Tik tok s-a dezvoltat pentru că s-a constat interesul cvasi-narcisist al unui utilizator de a se arăta în diferite ipostaze. Acest narcisism nu s-ar fi putut manifesta virtual dacă nu ar fi fost oameni care să aprecieze pozele, care să dea like-uri. Nu este doar o nevoie individuală, ci și colectivă de asemenea manifestări ale vieții private”, a spus criticul literar Daniel Cristea-Enache. 

De asemenea, Flaviu George Predescu a explicat că sunt două tipuri de narcisism:

”Este un narcisism normal, dar este și unul cronic, tratat ca boală psihică. Are la bază niște deformații ale eului”.

Mai multe detalii aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel