Data publicării:

Femeile vor putea înota topless în piscinele din Berlin: ”Cultura corpului liber”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Stefan Stefancik: Pexels
Fotografie de la Stefan Stefancik: Pexels

Autoritățile din Berlin au luat măsuri după ce o femeie a declarat că a fost împiedicată să meargă la una dintre piscinele orașului fără a-și acoperi pieptul în decembrie 2022.

Femeile din Berlin pot acum să înoate topless în piscinele publice ale orașului, informează CNN. Pe lângă faptul că decizia este salutată ca un pas înainte pentru egalitatea de gen în capitala Germaniei, măsura introdusă săptămâna trecută este reflectă și tendința Germaniei pentru Freikoerperkultur – tradus literal ”cultură a corpului liber” – care își are rădăcinile la sfârșitul secolului al XIX-lea. În loc să acorde o notă prevalent sexuală corpul uman gol, mișcarea pune accent pe beneficiile pentru sănătate ale nudității comune în aer liber în timpul exercițiilor fizice sau în natură.

Autoritățile din Berlin au luat măsuri după ce o femeie a declarat că a fost împiedicată să meargă la una dintre piscinele orașului fără a-și acoperi pieptul în decembrie 2022. Femeia a depus o plângere la Departamentul pentru Justiție, Diversitate și Antidiscriminare. În urma plângerii autoritățile au convenit că femeia a fost victima discriminării și săptămâna trecută au decis că femeile au voie să înoate topless.

”Freikoerperkultur”

Pasiunea Germaniei pentru nuditate își găsește originile în mișcările de sănătate de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Prima organizație FKK din țară a fost înființată în 1898, iar conceptul s-a răspândit rapid în întreaga țară.

În 1920, Germania a înființat prima sa plajă pentru nud pe insula Sylt. Abia un deceniu mai târziu, Școala de Nudism din Berlin, fondată pentru a încuraja exercițiile sexuale mixte în aer liber, a găzduit primul congres internațional de nuditate.

Mișcarea nudistă a fost inițial interzisă de naziști într-o reprimare morală. Cu toate acestea, a continuat să câștige popularitate și a avut sprijin în rândul membrilor paramilitare SS.

După cel de-al Doilea Război Mondial, nudismul a rămas proeminent atât în ​​statele est-germane, cât și în cele de vest, dar a fost răspândit în special în Germania de Est, devenind o formă de evadare din uniformele, marșurile și conformismul statului comunist.

Mișcarea culturală rămâne populară în Germania modernă. Astăzi, există aproximativ 600.000 de germani înregistrați în peste 300 de cluburi private de nudiști sau FKK și în alte 14 cluburi afiliate din Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel