Femeile au voie topless într-un oraș din Germania. În ce oraș s-a decis acest lucru în numele egalității de gen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Mikhail Nilov)
Sursă foto: Pexels (Mikhail Nilov)
Un oraș din Germania le va permite femeilor să se afișeze topless, pentru a respecta principiile egalității de gen. 

Orașul Göttingen din Saxonia Inferioară va fi primul din Germania care va permite practicarea înotului feminin topless în piscinele sale interioare și exterioare, datorită unei măsuri care vizează încurajarea egalității de gen.

Inițiativa care le permite înotătorilor să facă baie „oben-ohne” (topless) a intrat în vigoare la 1 mai și urmează să expire la sfârșitul lunii august.

„Prin această decizie, orașul devine un precursor în țară în ceea ce privește dezbaterea privind egalitatea tratamentului între sexe, permițând femeilor să-și arate pieptul gol în instituțiile de agrement acvatice, cum ar fi piscinele”, scrie L’Essentiel, citat de Forbes

Weekenduri topless în Göttingen

Un „caz privind identitatea de gen” de anul trecut pare să fie la baza regulamentului temporar al comitetului sportiv al orașului, care recomandă ca „toți înotătorii din piscinele interioare și exterioare ar trebui să aibă voie să înoate topless în weekend”.

”Cazul de gen” a avut loc atunci când unui înotător transgender i s-a cerut să se acopere la o piscină locală.

”Înotătorul a protestat, totuși, spunând că se identifică ca fiind bărbat. În ciuda afirmației, autoritatea piscinei a exclus persoana respectivă, care ulterior a fost interzisă în sediul de agrement”, relatează DW.

Turistă topless în Veneția, amendată

O turistă a fost dată afară din Veneția după ce a fost surprinsă pozând topless pentru fotografii în fața unui memorial de război, scrie CNN. Tânăra de 30 de ani din Republica Cehă s-a dezbrăcat vinerea trecută, aruncându-și lucrurile pe monumentul care aduce un omagiu eroilor de război ai Italiei, în timp ce mergea să înoate în laguna înghețată. Tânăra s-a întins apoi lângă statuia unei femei partizane ucise, pentru a poza pentru fotografii.

Aceasta a fost exclusă din Veneția pentru 48 de ore și a primit o amendată de 513 dolari.  Localnicul Mario Nason se plimba cu fiul său când a văzut-o pe femeia și cei doi însoțitori ai ei pe monument. Citește continuarea articolului AICI: O turistă a fost dată afară din Veneția pentru că făcea plajă topless. Ce amendă a primit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel