Femeie judecată pentru uciderea tatălui vitreg, care a violat-o la 12 ani și mai târziu i-a devenit soț și proxenet
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Ulrike Mai de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Ulrike Mai de la Pixabay
Valerie Bacot, o franțuzoaică de 40 de ani, este judecată pentru uciderea tatălui ei vitreg. Bărbatul a violat-o pe când avea 12 ani, iar mai târziu i-a devenit soț și proxenet. 

Luni, în Franța, a început procesul intens mediatizat al lui Valerie Bacot. Femeia este judecată pentru uciderea tatălui ei vitreg care ulterior i-a devenit soț și proxenet. Valerie Bacot, în vârstă de 40 de ani a recunoscut că l-a împușcat pe bărbat, după ce ani la rând a fost abuzată și obligată să se prostitueze.

Valerie Bacot a susținut că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg încă de când avea 12 ani. El a fost închis, dar mai târziu a revenit în familie, conform BBC. În cele din urmă, a obligat-o să se căsătorească cu el și să se prostitueze. 

Împreună cu agresorul ei, Valerie Bacot are patru copii. Femeia a mai spus că Daniel P. ar fi fost în stare să-i omoare pe toți, fiind atât un prădător sexual, cât și un bărbat foarte violent. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV / Legea brăţărilor electronice pentru agresori, în vigoare dar inaplicabilă. Coarnă: Am avertizat în Parlament. Se întâmplă ceea ce am intuit

'Oamenii nu au ascultat'

În tot acest timp, toți apropiații ar fi știut de ce se întâmplă cu ea, dar nimeni nu a făcut nimic în acest sens. Femeia ar urma să spună la proces că a trăit zilnic, timp de mai bine de două decenii, sub teroare, amenințări și violență.

Avocata Janine Bonaggiunta a dezvăluit că apărarea va argumenta în instanță că fapta lui Valerie Bacot a fost „o chestiune de supraviețuire”.

'S-ar putea argumenta că a fost premeditată, dar aceasta era o femeie care fusese tiranizată întreaga ei viață, el controla totul și acesta era singurul mod în care putea ieși din această situație', a spus avocata Janine Bonaggiunta pentru The Guardian.

VEZI ȘI: Concubinul gelos a bătut-o, a înjunghiat-o și a ras-o în cap. Femeia, în stare gravă, a refuzat să depună plângere

Ea a mai atras atenția asupra faptului că 'textele legale sunt clare: ea l-a ucis. Nu există un text legal care să protejeze femeile de acest gen care au fost bătute ani buni și pentru ca acest lucru să fie luat în considerare așa cum există în Canada. Este clar că fusese lovită în mod repetat, iar creierul ei nu funcționa corect în acel moment. Într-o anumită măsură s-ar putea argumenta că nu avea de ales.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel