Femeie din Caracal, de 31 de ani, răpită de fostul iubit de pe stradă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pixabay
Foto Pixabay
Potrivit IPJ Olt, polițiștii au fost sesizați, marți, prin apel la 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost răpită.

O femeie, în vârstă de 31 de ani, ar fi fost răpită, marți, 21 septembrie, de fostul concubin din zona Primăriei din comuna Dobrosloveni, județul Olt.

Din cercetări a reieșit faptul că o femeie de 31 de ani, din Caracal, în timp ce se afla în zona Primăriei din comuna Dobrosloveni, ar fi fost luată cu forța de fostul concubin, un bărbat de 31 de ani, și urcată într-o mașină gri, care ar fi plecat într-o direcție necunoscută.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de polițiști, care au început căutarea mașinii.

În urma activităților desfășurate, bărbatul și femeia au fost depistați de o patrulă pe DN 6, între comunele Radomirești si Mihăești.

Bărbatul a fost imobilizat de polițiști și este dus la Poliția municipiului Caracal, pentru cercetări.

Cazul Caracal a zguduit societatea

Amintim că tragedia dispariţiei Alexandrei Măceaşanu şi Luizei Melencu - cazul Caracal - a zguduit întreaga societate. Dispariţia celor două fete a arătat şi lacunele sistemului judiciar în ceea ce priveşte asemenea cazuri, iar modul în care a fost gestionată intervenţia pentru găsirea Alexandrei, după ce adolescenta a sunat la 112, a stârnit nemulţumire în rândul populaţiei.

În noaptea de 26 spre 27 iulie, DIICOT Craiova a preluat, de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ancheta în dosarul dispariţiei Alexandrei Măceşanu pentru a-l reuni cu dosarul privind dispariţia Luizei Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, pe care DIICOT Craiova l-a avut în lucru fără a reuşi să identifice autorul.

Dincă a fost reţinut în dimineaţa zilei de 27 iulie şi a fost inculpat, iniţial, pentru trafic de minori şi viol. Tribunalul Dolj a dispus, în aceeaşi zi, arestarea preventivă a suspectului.

Pe 5 august, anchetatorii au găsit fragmente osoase arse şi cenuşă într-un sac, despre care Gheorghe Dincă a susţinut că ar fi ale Luizei Melencu. Sacul a fost găsit într-o pădure de lângă Caracal, Dincă fiind cel care le-a indicat anchetatorilor locul unde se află.

La aproape două luni de la arestarea lui Dincă, anchetatorii au efectuat reconstituiri, pe 16 şi 17 septembrie.

Raportul final de expertiză medico-legală al INML pentru oasele descoperite în pădure a stabilit că acestea provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât cea descoperită la data de 26 iulie.

DIICOT a solicitat ajutorul FBI pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial şi cromozomial) în cazul Luizei Melencu, dar şi pentru a stabili profilul psihologic/comportamental al lui Dincă, precizând că analiza genetică de tip mitocondrial nu poate fi efectuată în România de niciun laborator autorizat.

Pe 3 decembrie, membri ai familiei Luizei Melencu au protestat în faţa sediului DIICOT din Bucureşti, fiind nemulţumiţi de modul în care decurge ancheta faţă de Gheorghe Dincă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel