Femeie bătută de un polițist. Corpul Naţional al Poliţiştilor reacționează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Mașină Poliție. FOTO AGERPRES
Mașină Poliție. FOTO AGERPRES
Corpul Naţional al Poliţiştilor reacționează în cazul unei femei bătute de un agent de poliție din Potcoava, județul Olt. 

Corpul Naţional al Poliţiştilor se delimitează ferm de manifestări precum cele ale agentului de poliţie din Potcoava (judeţul Olt), care ar fi agresat o femeie, şi solicită adoptarea unor măsuri imediate de corectare şi sancţionare a acestui gen de comportament, cu respectarea prevederilor legale, scrie Agerpres. 

"Ne raliem în acest sens demersurilor de toleranţă zero cu privire la faptele neconforme statutului profesional declanşate la nivel instituţional, dar, în acelaşi timp, dorim să subliniem că evenimentele negative sunt izolate, iar prin mesajul transmis în mod repetat se poate crea o imagine negativă şi cu substrat asupra întregului sistem şi a activităţii desfăşurate de poliţiştii oneşti", precizează Corpul Naţional al Poliţiştilor.

Atitudini neconforme deontologiei profesionale

Organizaţia profesională a poliţiştilor arată că radicalizarea discursului public cu referire la profesia de poliţist şi inducerea unui sentiment de insecuritate la nivel social sunt de natură a marginaliza eforturile de reconstrucţie instituţională.

"Nu acceptăm atitudinile neconforme deontologiei profesionale, însă prin denigrarea imaginii nu are nimeni de câştigat, cetăţeanul şi poliţistul corect şi cinstit deopotrivă vor fi cei care au de pierdut cel mai mult. Noi suntem de partea legii şi am depus un jurământ faţă de cetăţean şi faţă de ţară, pe care suntem datori să îl respectăm. Ca organizaţie profesională dorim să intervenim în corectarea unor curente rău intenţionate, care au apărut în spaţiul public, pentru a păstra un echilibru în societate şi în schimbul de opinii", arată sursa citată.

Polițist cercetat după ce a bătut o femeie

Un agent din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava este cercetat disciplinar pentru comportament necorespunzător, dar şi penal, într-un dosar de lovire sau alte violenţe, după ce ar fi agresat o femeie în vârstă de 49 de ani, din aceeaşi localitate, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Pe data de 26 octombrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat de o femeie, de 49 de ani, din oraşul Potcoava despre faptul că este agresată fizic de o persoană, a cărei identitate a refuzat să o furnizeze. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au identificat apelanta la locuinţa unui bărbat, iar pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii în contradictoriu, femeia a fost agresată. Cei doi se cunoşteau, femeia mergând la locuinţa respectivă de bunăvoie, a precizat IPJ Olt.

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul este agent în cadrul Poliţiei oraşului Potcoava şi era în concediu de odihnă, la locuinţa sa.

Polițistul este la a patra cercetare disciplinară 

Poliţistul în vârstă de 34 de ani, din oraşul Potcoava, care ar fi agresat o femeie în timp ce era sub influenţa băuturilor alcoolice, avea permisul de port armă ridicat din anul 2013 şi este la a patra cercetare disciplinară, în două rânduri fiind sancţionat, iar în ultimele două nefiind încheiate cercetările, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, mai precizează Agerpres. 

Poliţistul de la Potcoava care a fi agresat o femeie de 49 de ani, pe care o chemase să discute despre vopsirea unei camere, a fost cercetat disciplinar pentru prima dată, în anul 2013.

Atunci i-a fost ridicat dreptul de port armă şi a fost sancţionat cu mustrare scrisă din cauza absenţei nemotivate de la serviciu. Agentul a lipsit din nou nemotivat de la serviciu şi în anul 2014, când în urma cercetării disciplinare a fost sancţionat cu reducerea salariului.

Cercetat și pentru consum de băuturi alcoolice

A treia cercetare disciplinară a poliţistului a început în vara anului 2019, motivul fiind consumul de băuturi alcoolice la serviciu. Această cercetare nu a fost finalizată.

Acum agentul de poliţie din Potcoava este din nou cercetat disciplinar, pentru a patra oară, de această dată în legătură cu cazul femeii agresate.

Agentul de a Potcoava a fost inclus şi într-un program de monitorizare psihologică, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bărbatul lucrează în poliţie din 2006, când a fost angajat prin încadrare directă.

Cristian Grigorescu a precizat că faţă de poliţistul din Potcoava instituţia a acţionat legal, iar măsurile au fost luate gradual, întâi mustrare scrisă şi apoi reducere de salariu.

Potrivit unor surse, chiar părinţii bărbatului ar fi sesizat, în urmă cu mai mult timp, faptul că fiul lor i-a agresat verbal, însă ei nu au depus plângere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel