Femeie din Buzău suspectă de coronavirus. A fost luată de medici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O femeie din Buzău a anunțat autoritățile buzoiene că are simptome asemănătoare infecției cu coronavirus.

Apelul la 112 a fost făcut de o buzoiancă, după ce a început să se simtă rău în timpul călătoriei din Italia către România.

Femeia, împreună cu o poloneză, îngrijea de un bătrân în Italia. Românca a plecat cu autocarul către orașul natal și a aflat, în timpul călătoriei, că poloneza se simte foarte rău și a fost preluată în stare critică de medicii din Italia, transportată la spital suspectă fiind de coronavirus, conform Realitatea Plus.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, a coborât din autocar la intrarea în Buzău, dinspre Ploiești, a așteptat, așa cum i-au spus dispecerii de la 112, pe trotuar. Au sosit imediat polițștii locali, apoi poliția națională, apoi jandarmii. Au încercuit-o, practic, și au așteptat sosirea medicilor, cu măști pe față.

După aproape o oră, conform Realitatea, au sosit două ambulanțe și au așezat-o pe femeie pe o targă specială și au dus-o în zona specială pentru carantină, o fostă tabără pentru elevi, aflată la 30 de km de Buzău.

O ședință de urgență a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău.

Buzoianca ar fi acuzat stări febrile și, speriată, a alertat autorităților. Autocarul a fost oprit în Buzău, urmând ca toate instituțiile implicate, în cadrul ședinței convocate, să stabilească măsurile care trebuie luate. Între timp, femeia din Buzău a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, secția de boli infecțioase, unde este investigată medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel