Teheranul a suspendat şi sentinţa de condamnare la moarte prin spânzurare a iraniencei Sakineh Mohammadi Ashtiani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sakineh Mohammadi Ashtiani femeie adultera iran
Sakineh Mohammadi Ashtiani femeie adultera iran

Iranul a suspendat sentinţa de condamnare la moarte prin spânzurare a acuzatei Sakineh Mohammadi Ashtiani, condamnată anterior şi moarte prin lapidare, a afirmat luni un membru al parlamentului de la Teheran, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sentinţa de condamnare a lui Sakineh Mohammadi Ashtiani la lapidare pentru adulter a fost suspendată anul trecut, după ce unele guverne au condamnat această decizie, dar femeia risca încă pedeapsa cu moartea prin spânzurare pentru complicitate la asasinarea soţului ei.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui brazilian Dilma Rousseff, preşedintele comisiei parlamentare pentru drepturile omului, Zohre Elahian, a anunţat că aplicarea sentinţei de condamnare la moarte prin spânzurarea a fost suspendată şi datorită rugăminţilor adresate de copiii condamnatei.

'Deşi sentinţa de condamnare la lapidare nu a fost încă finalizată, sentinţa de condamnare la spânzurare a fost suspendată datorită' intervenţiei copiilor, potrivit agenţiei ISNA.

Ashtiani, care a fost arestată în 2006, a fost condamnată la 10 ani de închisoare, a afirmat Zohre Elahian.

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva i-a oferit azil lui Sakineh Mohammadi Ashtiani, în luna iulie, provocând o respingere publică a acestei oferte din partea Iranului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel