Femeia: 5 motive pentru care ar trebui să călătorească singură cel puțin o dată în viață
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Te lensFix/ Pexels
Fotografie de la Te lensFix/ Pexels
Călătoria este întotdeauna o experiență îmbogățitoare și este cu atât mai memorabilă dacă este făcută singur.

Tendința fetelor și femeilor care călătoresc singure este în creștere și nu dă semne de încetinire. A fi femeie și a călători singură poate fi o experiență provocatoare și eliberatoare.

Un sondaj a arătat că aproape jumătate dintre femeile care s-au gândit să călătorească singure nu au făcut acest lucru din cauza preocupărilor legate de siguranța lor. Desigur, acestea sunt considerații foarte importante, dar călătoria singură – mai ales pentru femei – are multe beneficii, scrie Di Lei.

Capacitatea de a ieși din zona ta de confort, de a întâlni oameni noi și de a afla mai multe despre tine sunt doar câteva dintre motivele binecunoscute pentru care femeile călătoresc singure. 

1. Te va face să descoperi o parte din tine pe care nu o cunoști

Când călătorești singur, ai timp să reflectezi și să te reconectezi cu tine însuți - te poți concentra cu adevărat pe cine ești și ce vrei. Călătorind singură îți va permite minții să rătăcească: te vei gândi la obiectivele tale și la cele pe care le-ai atins deja, vei învăța să prețuiești toate lucrurile mărunte din viață. Îți vei da seama ce îți place cu adevărat și, mai presus de toate, vei învăța să te bucuri de propria ta companie.

2. Călătorind singură este încurajator

Călătorind singură este încurajator. Cărând un rucsac greu dintr-un loc în altul, rătăcind prin orașe noi și învățând să rezolvi tot felul de probleme: călătorind singură te va ajuta să găsești în tine o forță pe care nu știai că o ai.

Vei contesta normele stereotipe de gen și vei abandona toate acele idei arhaice care definesc ceea ce femeile pot, nu pot sau nu ar trebui să facă. Poți face ce vrei, fără ca nimeni să-ți pună la îndoială alegerile sau să-ți schimbe părerea. Vei învăța să fii independentă, atât financiar, cât și emoțional.

Este esențial să experimentezi acest sentiment de independență cel puțin o dată în viață.

3. Îți va spori încrederea în tine

Călătorind singură te va ajuta să dobândești abilități valoroase și să te transformi într-o persoană mai încrezătoare în sine. Acest tip de experiență îți va testa limitele și capacitatea de a face față obstacolelor pe care le vei întâlni pe drum; te va face o persoană mai puternică și mai încrezătoare în propriile abilități.

Doar să fii singură pe drum este o provocare în sine și toate celelalte lucruri pe care trebuie să le organizezi te vor ajuta să înțelegi că poți realiza tot ceea ce ți-ai propus doar dacă mergi pe drumul tău.

4. Te vei elibera de așteptările sociale

O călătoare singuratică nu are nimic în minte în afară de ea însăși. Persoana ei se află în fruntea listei de priorități, ceea ce este subversiv chiar și în societățile occidentale de astăzi.

Călătoria solo este adesea considerată o distracție rezervată doar bărbaților singuri fără griji, dar în realitate toate fetele care pleacă beneficiază enorm de pe urma călătoriilor solo. Călătoria singură este de fapt simbolul modernului ”a-ți lua timp pentru tine”.

Nu numai atât: călătoria singură este un moment grozav pentru a uita de acea ”întreținere obligatorie”. Puteți lăsa aparatul de ras, placa de îndreptat părul și rimelul acasă. Puteți lua o pauză de la banda de alergare, de la rușinea insidioasă a corpului, de cultura dietei și de tendințele modei pentru a fi oricine doriți să fiți cu adevărat .

5. Călătorind singură îți îmbunătățește starea de bine

Diverse cercetări au demonstrat de multă vreme numeroasele beneficii pentru bunăstarea cuiva, atât ale călătoriei, cât și ale petrecerii timpului singură. Deci, combinarea acestor două activități este cea mai bună alegere pe care o poți face.

Studiile arată că această ”călătorie solo” este deosebit de bună în ceea ce privește sănătatea mintală, deoarece face ca endorfinele să curgă, făcându-te mai fericit și ajută la calmarea organismului, la reducerea stresului și a depresiei.

Călătorind singuri ne ajută, de asemenea, să ne amintim unul dintre cele mai importante motive pentru care trăim pe această planetă: să ne reunim cu lumea naturală și să fim spectatori educați ai fiecărui loc frumos de pe Pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel