Federaţia Română de Înot, propunere pentru Guvern după recordurile lui David Popovici
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Înot, a trimis o propunere Guvernului României după ce David Popovici a bătut mai multe recorduri la Campionatul European de Înot pentru juniori. 

"Am foarte mari emoții și, de data aceasta, cred că emoțiile sunt în sufletul tuturor, mai ales că avem aici niște părinți care au la fel de multe emoții. Ne bucurăm că am venit cu astfel de rezultate. Aș dori să fac un apel către toți deputații țării noastre.

Peste o lună, sau o lună și jumătate, când se întorc din concedii, aș dori să vorbească aceeași limbă cu noi, oamenii din sport și să fie de acord să acorde votul de încredere pentru propunerea legislativă ce are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 19 iulie drept ziua națională a înotului.

Din păcate, din câte am auzit, a fost respinsă în Senat, dar, pentru că cei din Camera Deputaților e forul decizional, facem un apel pentru dânșii, pentru că, pentru sportul românesc, pentru generația viitoare pentru a avea niște copii sănătoși, contează ca înotul să aibă o zi națională.

O zi în care, chiar dacă nu avem bazinele necesare în care să-i putem duce pe toți copiii. Avem râuri, avem lacuri, avem piscine, avem ștranduri, avem Mare, avem Oceane, dacă mergem în străinătate în vacanță și putem sărbători împreună cu toți românii ziua națională a înotului", a spus Potec.

Filă de istorie pentru România

"Am mai scris o filă de istorie. ieri, în ultima zi a Europenelor de juniori de la Roma, ni s-a acordat organizarea în România, pentru prima dată, a 3 competiții europene: două de juniori, unul la înot și unul de sărituri în apă, de anul viitor chiar, și unul de seniori în bazin scurt, pentru sfârșitul anului 2023.

Până acum nu am putut organiza aceste campionate pentru că nu am avut infrastructura necesară. Dar iată că, începând de anul acesta avem o nouă bază sportivă în Otopeni", a explicat Potec.

David Popovici a încheiat, astfel, Campionatele Europene de înot pentru juniori din Capitala Italiei cu patru medalii, dintre care trei de aur.

La Campionatele Europene din Italia, pe lângă cucerirea celor patru medalii, David Popovici a stabilit și trei recorduri mondiale la juniori, două în proba de 100 de metri și unul în proba de 200 de metri, și a reușit să stabilească cel mai bun timp din lume în proba de 100 de metri în 2021, după cum a anunțat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, scrie Digisport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel