Federaţia Maghiară de Fotbal nu se lasă: FRF a interpretat faptele într-un mod unilateral şi probabil cu informaţii limitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Federaţia Maghiară de Fotbal nu renunţă la steagul Ungariei Mari şi spune că nu UEFA şi FARE au aprobat acest lucru, ci doar forul de la Budapesta. În plus, spun maghiarii, FRF "a interpretat faptele în mod unilateral şi cu informaţii limitate". 

”Președintele Sandor Csanyi a adresat organizațiilor internaționale interesate de caz o întrebare clarificatoare. Evaluând poziția scrisă a UEFA și FARE și având în vedere situația, MLSZ a luat decizia că harta istorică a Ungariei, fără texte și simboluri clare sau ascunse, nu face obiectul procedurilor disciplinare și, prin urmare, permite introducerea steagurilor în conformitate cu prevederile Federației.

Pe 20 martie, MLSZ a oferit informații detaliate și exacte despre cele de mai sus: însă, din păcate, situația a fost greșit înțeleasă și greșit interpretată în unele cazuri.

Așa că repetăm, este o decizie a MLSZ. Noi nu am susținut și nici nu pretindem acum că UEFA a permis sau a interzis în mod specific introducerea steagurilor. 

Totodată, MLSZ consideră, în lumina declarațiilor scrise ale celor două organizații, că poziția Federației nu a fost nici contestată, nici infirmată de organizații. Prin urmare, Federația va permite afișarea steagurilor în conformitate cu condițiile stipulate în stadion pentru următoarele două meciuri”, se arată în comunicatul MLSZ.

FRF "a interpretat faptele în mod unilateral şi cu informaţii limitate"

”Considerăm că deciziile de mai sus sunt clare, bine întemeiate și respectă regulile. Din cunoștințele noastre, doar Federația Română de Fotbal (FRF) a interpretat faptele din propriul punct de vedere, într-un mod unilateral și probabil cu informații limitate. A atacat în mod nejustificat decizia MLSZ.

La rândul său, MLSZ consideră corectă cooperarea cu Federația din România și ne vom strădui în continuare să menținem relații bune și pe viitor, dar este clar că intervenția sa este neautorizată și nefondată. De aceea am informat printr-o scrisoare, că în acest caz nu este de competența Federației din România să evalueze și să comunice decizia luată de MLSZ

În sfârșit, confirmăm: MLSZ a evaluat atent declarația celor două organizații internaționale și a luat decizia responsabilă în propria sa autoritate, cu care dorește să-și exprime respectul pentru unitatea sutelor de mii de fani maghiari care trăiesc în multe țări. Vom permite intrarea pe stadion a steagurilor care nu conțin mesaje rasiste și de excludere”, a continuat Federația Maghiară de Fotbal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel