FDA recomandă revizuirea strategiei de vaccinare din SUA. Ce tip de vaccin ar putea deveni primar
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Un grup de experți FDA a recomandat joi în unanimitate ca SUA să-și revizuiască strategia de vaccin împotriva pandemiei și să înlocuiască dozele inițiale de vaccinuri originale COVID cu unele bivalente care vizează subvariante specifice Omicron.  

Până în prezent, strategia de vaccinare din SUA a fost dezvoltată și revizuită din mers, ceea ce a dus la un moment dat la confuzie publică. Cu toate vaccinurile disponibile urmând o singură compoziție, experții în sănătate au susținut că ratele de vaccinare ar putea crește, scrie Axios.

Votul (21-0) a venit în timpul unei discuții de o zi despre cum ar trebui să aibă loc redefinirea campaniei de vaccinare a Americii.

În prezent, vaccinurile monovalente bazate pe tulpina originală COVID sunt încă disponibile ca serie primară pentru cei nevaccinati. Oamenii trebuie apoi să primească injecții bivalente ca „boostere”.

Oficialii FDA au declarat în timpul reuniunii Comitetului Consultativ pentru Vaccinuri și Produse Biologice Înrudite, sau VRBPAC, că este nevoie de simplificarea compoziției vaccinurilor, adăugând că diferențele actuale îngreunează oamenii să decidă dacă se vaccinează.

Membrul grupului Paul Offit a susținut că obiectivul imediat al vaccinurilor ar trebui să fie prevenirea spitalizării oamenilor și protejarea împotriva bolilor severe, ceea ce vaccinul bivalent actual face deja cu succes.

Bruce Gellin, membru cu drept de vot temporar, a spus că, deși crede că compoziția vaccinului ar trebui actualizată în mod regulat, compoziția actuală a vaccinului bivalent este potrivită pentru acest an.

Întâlnirea a inclus prezentări ale producătorilor de vaccinuri Pfizer, Moderna și Novavax, toate sugerând ca SUA să adopte un model de vaccinuri anuale similare cu gripa sezonieră și că vaccinurile de generație următoare ar trebui actualizate pentru a lupta împotriva variantelor emergente.

În timp ce Pfizer și Moderna au sugerat că vaccinurile bivalente sunt mai protectoare, Novavax a susținut că vaccinurile bivalente și monovalente „au performanțe comparabile”.

Alegerea ca toate vaccinurile circulante să fie bivalente ar putea fi deosebit de dificilă pentru Novavax, având în vedere că compania nu a produs încă un vaccin bivalent.

„Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu autoritățile de reglementare pentru dezvoltarea și implementarea unui plan simplificat pentru actualizările viitoare ale vaccinurilor, deoarece ne propunem să oferim amplificatoare care se potrivesc cel mai bine cu tulpinile circulante”, a transmis Pfizer într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel