Urmărește emisiunea live
Fata unui ambulanțier, infectată cu COVID, ALERTĂ la mare. Marinescu: "Să luăm și partea noastră de vină"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre cazul fetei unui ambulanțier care a fost la mare deși era infectată cu COVID-19. 

Fiica unui ambulanțier din Vaslui, cu simptome COVID-19, a mers la mare fără să mai aștepte rezultatul testului care, ulterior, a ieșit pozitiv. Fata s-a testat la îndemnul tatălui său, cel care a și lăsat-o să plece în vacanță.

Astfel, 30 de tineri de 17 și 18 ani din Vaslui, care au avut legătură cu fata, sunt considerați contacți direcți. 

Iată ce spune medicul Adrian Marinescu despre acest caz 

”Eu cred că mare parte din populație respectă aceste reguli și a făcut-o în toată această perioadă. Din păcate, chiar dacă sunt în minoritate sau sunt mai puțini, acești cetățeni sunt suficienți să fie sursă de infectare pentru ceilalți, pentru că vorbim de un virus care se transmite extrem de ușor și atunci acest număr mic, poate să ducă la un număr mare de infectări. Acum, de ce nu reușesc mesajele noastre? Să luăm și partea noastră de vină. Cred că în general, medicii ar trebui să aibă suficientă răbdare și să repete mesajele atât de des încât să ajungă mai departe. 

Apropo de faptul că fiecare se gândește la propria persoană, cred că și dacă ar fi în felul ăsta, ar trebui să se gândească că nu există garanția că vor face o formă ușoară. E  posibil ca și un tânăr să fie printre excepțiile care fac forme severe. În al doilea rând, când vorbec de cei din jur, se pot gândi la familie și la cunoscuți, pentru că s-ar putea să aibă boli cronice, să fie în vârstă și să facă forme severe. Nu e vorba de populația generală", a declarat Adrian Marinescu, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel