Fată de 17 ani, salvată de la suicid de polițiști. Fugise dintr-un centru de îngrijire
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de cocoparisienne de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de cocoparisienne de la Pixabay
O adolescentă de 17 ani, care fugise dintr-un centru de îngrijire, a fost salvată de la suicid de polițiști.

'Viaţa unei tinere a fost salvată de poliţişti', așa începe o postare pe Facebook a Poliției Române.

Pare-se că, polițiștii din Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că o adolescentă de 17 ani, predispusă la suicid, a fugit dintr-un centru de îngrijire, într-o zonă de pe albia pârâului Trebeș.

'Poliţiştii din Bacău au fost sesizaţi că o copilă, de 17 ani, este predispusă la suicid. Fata a fugit dintr-un centru de îngrijire, într-o zonă greu accesibilă de pe albia pârâului Trebeş.', precizează Poliția Română pe Facebook.

Astfel, polițiștii, împreună cu personal medical, angajații centrului de copii și mai mulți voluntari au căutat-o pe aceasta.

Fata a fost găsită în mijlocul pârâului Trebeș, acolo unde striga că se sinucide dacă vede pe cineva apropiindu-se. 

'Tânăra a fost găsită de poliţişti, în mijlocul pârâului Trebeş, de unde a început să strige că se sinucide dacă vede pe cineva că se apropie de ea.', adăugă Poliția Română.

Ţinând cont de pericolul iminent în care se afla fata, având în vedere debitul în creşetere al pârâului Trebeş, în urma precipitaţiilor abundente, s-a acţionat operativ pentru scoaterea acesteia din apă, fiind convinsă de poliţişti să renunţe la gestul său, subliniază Poliția Română.

Adolescenta de 17 ani a fost transportată la spital, în vederea examinării medicale, unde a rămas internată.

Incidente similare

Un polițist și un jandarm din Constanța au salvat o femeie de la suicid, în luna martie 

La finalul lunii martie, polițiștii Secției 2 au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 42 de ani, cu privire la faptul că sora sa geamănă amenință că se va sinucide, în locuința comună.

La fața locului s-a deplasat patrula mixtă formată din polițist din cadrul Secției 2 și jandarm al G.M.J. Tomis, care a ajuns într-un minut la locul sesizat.

”Colegul nostru, agent de poliție Marius Polifron, a intrat primul în locuință și a observat-o pe femeia de 42 fiind incoerentă în vorbire, care se automutila. Polițistul a știut că orice moment contează și, având în vedere faptul că femeia prezenta halucinații, în doar câteva secunde, împreună cu colegul său de la jandarmerie, plutonier  Ovidiu Chihaia, au reușit imobilizarea femeii, aceasta fiind preluată de cadrele medicale și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, se arăta într-un comunicat de presă. 

Misiunea polițistului și a jandarmului nu s-a oprit aici, deoarece la spital, femeia a continuat să se manifeste violent, exprimându-și dorința de a se sinucide și nefiind cooperantă. (Citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel