Fasole verde, beneficii. Protejează SISTEMUL CARDIOVASCULAR, îmbunătăţeşte DIGESTIA şi previne INFECŢIILE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Verde, proaspătă şi incredibil de hrănitoare, această plantă delicioasă atât în salate cât şi în mâncăruri a ajuns să fie cultivată pe toate continentele, cu excepţia Antarcticii.

Fasolea verde, aliment găsit pe toate tarabele odată cu apropierea verii,oferă o mulţime de beneficii pentru sănătate, în mare parte datorită conţinutului deloc de neglijat de antioxidanţi, fibre, vitamine şi minerale. 

Săracă în calorii şi bogată în vitaminele C, A, B1, B2, B3, B6 şi K, mangan, fibre alimentare, acid folic, molibden, magneziu, triptofan, potasiu, fier, fosfor, calciu, proteine, colină, cupru şi acizi graşi omega 3, fasolea verde ar trebui să fie inculsă în alimentaţia fiecăruia. 

Protejează sistemul cardiovascular

Antioxidanţii conţinuţi de fasolea verde au efecte benefice asupra sănătăţii cardiovasculare. Mai multe studii au demonstrat că această legumă reglează nivelul colesterolului în corp, dacă este consumată cu tot cu păstaie. De asemenea, grăsimile esenţiale omega-3 din fasolea verde ajută şi ele la menţinerea sănătăţii circulatorii şi, implicit, a inimii.

Ideală în curele de slăbire

Datorită numărului mic de calorii, fasolea verde este indicată în curele de slăbire. Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus pot să o mănânce în cantităţi mari fără să-şi facă griji că vor lua în greutate.

Citește și: Pudră și boabe de cacao, beneficii. ANTIOXIDANT ce curăţă vasele de sânge, previne diabetul, protejează inima

Îmbunătăţeşte digestia

Fasolea verde, datorită conţintului bogat de fibre alimentare, ajută la tratarea problemelor digestive. Datorită lor, consumul acestei legume previne şi ţine în frâu constipaţia, hemoroizii şi diverticuloza. În plus, ajută la menţinerea unui nivel optim de colesterol şi zahăr în sânge.

Menţine un flux sangvin optim

Conţinutul de potasiu din fasolea verde favorizează producţia de celule şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Previne îmbătrânirea prematură

Datorită vitaminei A, consumul de fasole verde ajută la prevenirea procesului de îmbătrânire prematură.

Previne infecţiile

Datorită mai multor vitamine şi substanţe conţinute în boabele de fasole verde sunt o sursa bună de nutrienţi şi ajută la prevenirea infecţiilor în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel